Deze vijf cursussen starten direct na de zomervakantie! 16 augustus 2021

Ben jij straks toe aan wat extra uitdaging, na wekenlang ontspannen? Verdiep je dan nu alvast in het cursusaanbod van Driestar onderwijsadvies. Wij hebben een aantal interessante cursussen voor je op een rij gezet, die direct na de zomervakantie van start gaan.

Cursus Werkplekbegeleider VO

Na deze cursus kun jij als docent studenten en collega's begeleiden binnen de eigen (opleidings)school. In deze cursus ga je vooral werken aan je vraaggedrag. Dit doe je door bestudering van de theorie en verdieping hiervan. In de praktijk ga je aan de slag met oefeningen en coachingsopdrachten. In de tussentijdse bijeenkomsten vindt hierover terugkoppeling plaats. Intervisie en inbreng van casuïstiek vormen dan ook een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Cursus ‘Dyslexie en hoogbegaafdheid’

In de praktijk blijkt dat kinderen met een begaafd tot hoogbegaafd niveau niet tot nauwelijks in aanmerking komen voor de diagnose dyslexie. Dit leidt bij ouders en school vaak tot frustratie, omdat deze kinderen wel degelijk tegen een belemmering aanlopen. Tijdens deze eendaagse cursus ‘Dyslexie en hoogbegaafdheid’ leer je wat de belangrijkste kenmerken van hoogbegaafdheid zijn, leer je aandachtspunten rondom dyslexie bij hoogbegaafde leerlingen herkennen, en kom je meer te weten over de sociaal emotionele van dyslexie en hoogbegaafdheid.

Cursus Engels: The Basics en Next Step

Wil je jezelf beter verstaanbaar maken in het Engels? Tijdens deze praktische cursussen gaan we daarmee aan de slag! De cursussen bestaan uit acht of twaalf bijeenkomsten, per les is ongeveer 2 uur nodig voor zelfstudie.

Als je al eerder de cursus English, The Next Step hebt gevolgd, of als je om andere reden graag Cambridge examen wil afleggen, dan is onze Cambridgecursus een betere match voor jou.

Cambridgecursus

Onze praktische Cambridgecursus geeft veel gelegenheid om je Engels te oefenen. De nadruk ligt op mondelinge vaardigheden, maar ook lees-, schrijf- en luistervaardigheid worden intensief getraind. De Cambridgecursus gaat weer van start in september 2021. De cursussen worden gegeven vanaf niveau B2 tot en met niveau C2. Afhankelijk van jouw niveau sluit je de cursus (na één of twee jaar) af met een van de examens: Cambridge First (First), Cambridge Advanced (CAE) of Cambridge Proficiency (CPE).

Cursus Werkplekbegeleider VO

Na het volgen van de cursus Werkplekbegeleider VO kun jij als docent studenten en collega's begeleiden binnen de eigen (opleidings)school. Je gaat vooral werken aan je vraaggedrag. Dit doe je door bestudering van de theorie en verdieping hiervan. In de praktijk ga je aan de slag met oefeningen en coachingsopdrachten. In de tussentijdse bijeenkomsten vindt hierover terugkoppeling plaats. Intervisie vormt dan ook een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Sluiten deze cursussen niet helemaal aan op jouw wensen, maar wil je wel graag in ontwikkeling blijven na de zomer? Ontdek dan het volledige cursusaanbod op onze website!
 

Meer nieuws

  • Lectoraatsdag - live uitzending

   Het Protestants Centrum voor Godsdienstig Vormingsonderwijs (PC GVO) begint een lectoraat in samenwerking met Driestar educatief. Op 29 september vindt de aftrap plaats. We vieren dat er een lectoraat is ingericht voor PC GVO en Dr. Jan van Doleweerd wordt geïnstalleerd als lector.

  • Zet het vast in je agenda: de Mediawijsheidschallenge 2021

   Vloggers, mediamijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge die start in de Week van de Mediawijsheid!

  • 'A sense of community' binnen het schoolteam

   Stel je binnen je team weleens de vraag: ‘Willen jullie even meekijken. Hoe kan ik het beste inspelen op de vraag van leerling Hidde?’ De sfeer binnen je team moet veilig zijn om zo’n vraag te durven stellen. Je laat er immers mee zien dat je je minder competent voelt. Veiligheid biedt ruimte om te benoemen dat je je handelingsverlegen voelt en hulp nodig hebt.

  • Boekenopdracht Boekenweek voor jongeren

   Rond de Boekenweek van jongeren (17-26 september) kan een bericht over jeugdliteratuur natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig wordt op alle VO-scholen steeds meer gelezen. Dat dat hard nodig is, weet iedereen. Een groeiend aantal docenten maakt gebruik van de website www.boekenopdracht.nl, een initiatief van de CVHO en Driestar educatief.

  • ‘Gidsen’ daagt uit tot goed gesprek over christelijke schoolpedagogiek

   Geen onbetwistbare onderwijsdogmatiek, maar een ‘open schoolpedagogiek’ hebben dr. Bram de Muynck en dr. Bram Kunz willen schrijven. Met Gidsen hopen ze ‘heel nadrukkelijk’ een goed gesprek te beginnen over het waartoe van christelijk onderwijs anno nu. ‘Met vakgenoten vanuit eigen kring, maar ook met collega’s van buiten.’