Deze vijf cursussen starten direct na de zomervakantie! 16 augustus 2021

Ben jij straks toe aan wat extra uitdaging, na wekenlang ontspannen? Verdiep je dan nu alvast in het cursusaanbod van Driestar onderwijsadvies. Wij hebben een aantal interessante cursussen voor je op een rij gezet, die direct na de zomervakantie van start gaan.

Cursus Werkplekbegeleider VO

Na deze cursus kun jij als docent studenten en collega's begeleiden binnen de eigen (opleidings)school. In deze cursus ga je vooral werken aan je vraaggedrag. Dit doe je door bestudering van de theorie en verdieping hiervan. In de praktijk ga je aan de slag met oefeningen en coachingsopdrachten. In de tussentijdse bijeenkomsten vindt hierover terugkoppeling plaats. Intervisie en inbreng van casuïstiek vormen dan ook een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Cursus ‘Dyslexie en hoogbegaafdheid’

In de praktijk blijkt dat kinderen met een begaafd tot hoogbegaafd niveau niet tot nauwelijks in aanmerking komen voor de diagnose dyslexie. Dit leidt bij ouders en school vaak tot frustratie, omdat deze kinderen wel degelijk tegen een belemmering aanlopen. Tijdens deze eendaagse cursus ‘Dyslexie en hoogbegaafdheid’ leer je wat de belangrijkste kenmerken van hoogbegaafdheid zijn, leer je aandachtspunten rondom dyslexie bij hoogbegaafde leerlingen herkennen, en kom je meer te weten over de sociaal emotionele van dyslexie en hoogbegaafdheid.

Cursus Engels: The Basics en Next Step

Wil je jezelf beter verstaanbaar maken in het Engels? Tijdens deze praktische cursussen gaan we daarmee aan de slag! De cursussen bestaan uit acht of twaalf bijeenkomsten, per les is ongeveer 2 uur nodig voor zelfstudie.

Als je al eerder de cursus English, The Next Step hebt gevolgd, of als je om andere reden graag Cambridge examen wil afleggen, dan is onze Cambridgecursus een betere match voor jou.

Cambridgecursus

Onze praktische Cambridgecursus geeft veel gelegenheid om je Engels te oefenen. De nadruk ligt op mondelinge vaardigheden, maar ook lees-, schrijf- en luistervaardigheid worden intensief getraind. De Cambridgecursus gaat weer van start in september 2021. De cursussen worden gegeven vanaf niveau B2 tot en met niveau C2. Afhankelijk van jouw niveau sluit je de cursus (na één of twee jaar) af met een van de examens: Cambridge First (First), Cambridge Advanced (CAE) of Cambridge Proficiency (CPE).

Cursus Werkplekbegeleider VO

Na het volgen van de cursus Werkplekbegeleider VO kun jij als docent studenten en collega's begeleiden binnen de eigen (opleidings)school. Je gaat vooral werken aan je vraaggedrag. Dit doe je door bestudering van de theorie en verdieping hiervan. In de praktijk ga je aan de slag met oefeningen en coachingsopdrachten. In de tussentijdse bijeenkomsten vindt hierover terugkoppeling plaats. Intervisie vormt dan ook een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Sluiten deze cursussen niet helemaal aan op jouw wensen, maar wil je wel graag in ontwikkeling blijven na de zomer? Ontdek dan het volledige cursusaanbod op onze website!
 

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.