Deze vijf cursussen starten direct na de zomervakantie! 16 augustus 2021

Ben jij straks toe aan wat extra uitdaging, na wekenlang ontspannen? Verdiep je dan nu alvast in het cursusaanbod van Driestar onderwijsadvies. Wij hebben een aantal interessante cursussen voor je op een rij gezet, die direct na de zomervakantie van start gaan.

Cursus Werkplekbegeleider VO

Na deze cursus kun jij als docent studenten en collega's begeleiden binnen de eigen (opleidings)school. In deze cursus ga je vooral werken aan je vraaggedrag. Dit doe je door bestudering van de theorie en verdieping hiervan. In de praktijk ga je aan de slag met oefeningen en coachingsopdrachten. In de tussentijdse bijeenkomsten vindt hierover terugkoppeling plaats. Intervisie en inbreng van casuïstiek vormen dan ook een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Cursus ‘Dyslexie en hoogbegaafdheid’

In de praktijk blijkt dat kinderen met een begaafd tot hoogbegaafd niveau niet tot nauwelijks in aanmerking komen voor de diagnose dyslexie. Dit leidt bij ouders en school vaak tot frustratie, omdat deze kinderen wel degelijk tegen een belemmering aanlopen. Tijdens deze eendaagse cursus ‘Dyslexie en hoogbegaafdheid’ leer je wat de belangrijkste kenmerken van hoogbegaafdheid zijn, leer je aandachtspunten rondom dyslexie bij hoogbegaafde leerlingen herkennen, en kom je meer te weten over de sociaal emotionele van dyslexie en hoogbegaafdheid.

Cursus Engels: The Basics en Next Step

Wil je jezelf beter verstaanbaar maken in het Engels? Tijdens deze praktische cursussen gaan we daarmee aan de slag! De cursussen bestaan uit acht of twaalf bijeenkomsten, per les is ongeveer 2 uur nodig voor zelfstudie.

Als je al eerder de cursus English, The Next Step hebt gevolgd, of als je om andere reden graag Cambridge examen wil afleggen, dan is onze Cambridgecursus een betere match voor jou.

Cambridgecursus

Onze praktische Cambridgecursus geeft veel gelegenheid om je Engels te oefenen. De nadruk ligt op mondelinge vaardigheden, maar ook lees-, schrijf- en luistervaardigheid worden intensief getraind. De Cambridgecursus gaat weer van start in september 2021. De cursussen worden gegeven vanaf niveau B2 tot en met niveau C2. Afhankelijk van jouw niveau sluit je de cursus (na één of twee jaar) af met een van de examens: Cambridge First (First), Cambridge Advanced (CAE) of Cambridge Proficiency (CPE).

Cursus Werkplekbegeleider VO

Na het volgen van de cursus Werkplekbegeleider VO kun jij als docent studenten en collega's begeleiden binnen de eigen (opleidings)school. Je gaat vooral werken aan je vraaggedrag. Dit doe je door bestudering van de theorie en verdieping hiervan. In de praktijk ga je aan de slag met oefeningen en coachingsopdrachten. In de tussentijdse bijeenkomsten vindt hierover terugkoppeling plaats. Intervisie vormt dan ook een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Sluiten deze cursussen niet helemaal aan op jouw wensen, maar wil je wel graag in ontwikkeling blijven na de zomer? Ontdek dan het volledige cursusaanbod op onze website!
 

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.