De kracht van muziek - Muziekdag 2019 25 juni 2019

Iedereen weet dat muziek goed is voor het brein. Benieuwd hoe je dit concreet in je muzieklessen kunt inzetten? Kom dan naar de muziekdag op 11 oktober. Van harte welkom!
Dr. Ben van Cranenburgh zal ons op boeiende wijze bijpraten over het thema 'brein en muziek'. Hij heeft diepgaand onderzoek gedaan naar de het positieve effect van muziek en heeft hierover ook een boek geschreven. Tijdens het symposium geven we hiervan vijf exemplaren weg. Kans maken op het boek 'Muziek en brein. Over de kracht van muziek'? Schrijf je dan snel in!

Naast de hoofdlezing kun je verschillende workshops volgen. Een greep uit het aanbod: componeren kun je leren, kan een leerling langer dan 1,43" naar muziek luisteren? en Say it with Music! Het symposium is bedoeld voor muziekdocenten en cultuurcoƶrdinatoren in het PO, VO, MBO, HBO en anderen in het onderwijs die meer over muziek in het onderwijs willen weten. 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en meldt je aan!

Meer nieuws

  • Nieuw: de Dyslexie Academie!

   Driestar onderwijsadvies heeft iets nieuws: de Dyslexie Academie. Voor alles wat je wilt weten rondom dyslexie en hoe je kinderen met dyslexie kunt helpen, kun je nu bij ons terecht!

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reĆ¼nie zijn getoond!

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart

   Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.