De kracht van muziek - Muziekdag 2019 25 juni 2019

Iedereen weet dat muziek goed is voor het brein. Benieuwd hoe je dit concreet in je muzieklessen kunt inzetten? Kom dan naar de muziekdag op 11 oktober. Van harte welkom!
Dr. Ben van Cranenburgh zal ons op boeiende wijze bijpraten over het thema 'brein en muziek'. Hij heeft diepgaand onderzoek gedaan naar de het positieve effect van muziek en heeft hierover ook een boek geschreven. Tijdens het symposium geven we hiervan vijf exemplaren weg. Kans maken op het boek 'Muziek en brein. Over de kracht van muziek'? Schrijf je dan snel in!

Naast de hoofdlezing kun je verschillende workshops volgen. Een greep uit het aanbod: componeren kun je leren, kan een leerling langer dan 1,43" naar muziek luisteren? en Say it with Music! Het symposium is bedoeld voor muziekdocenten en cultuurcoördinatoren in het PO, VO, MBO, HBO en anderen in het onderwijs die meer over muziek in het onderwijs willen weten. 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en meldt je aan!

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 30 tot en met 33. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende:

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!