De kracht van muziek - Muziekdag 2019 25 juni 2019

Iedereen weet dat muziek goed is voor het brein. Benieuwd hoe je dit concreet in je muzieklessen kunt inzetten? Kom dan naar de muziekdag op 11 oktober. Van harte welkom!
Dr. Ben van Cranenburgh zal ons op boeiende wijze bijpraten over het thema 'brein en muziek'. Hij heeft diepgaand onderzoek gedaan naar de het positieve effect van muziek en heeft hierover ook een boek geschreven. Tijdens het symposium geven we hiervan vijf exemplaren weg. Kans maken op het boek 'Muziek en brein. Over de kracht van muziek'? Schrijf je dan snel in!

Naast de hoofdlezing kun je verschillende workshops volgen. Een greep uit het aanbod: componeren kun je leren, kan een leerling langer dan 1,43" naar muziek luisteren? en Say it with Music! Het symposium is bedoeld voor muziekdocenten en cultuurcoƶrdinatoren in het PO, VO, MBO, HBO en anderen in het onderwijs die meer over muziek in het onderwijs willen weten. 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en meldt je aan!

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.