De kracht van muziek - Muziekdag 2019 25 juni 2019

Iedereen weet dat muziek goed is voor het brein. Benieuwd hoe je dit concreet in je muzieklessen kunt inzetten? Kom dan naar de muziekdag op 11 oktober. Van harte welkom!
Dr. Ben van Cranenburgh zal ons op boeiende wijze bijpraten over het thema 'brein en muziek'. Hij heeft diepgaand onderzoek gedaan naar de het positieve effect van muziek en heeft hierover ook een boek geschreven. Tijdens het symposium geven we hiervan vijf exemplaren weg. Kans maken op het boek 'Muziek en brein. Over de kracht van muziek'? Schrijf je dan snel in!

Naast de hoofdlezing kun je verschillende workshops volgen. Een greep uit het aanbod: componeren kun je leren, kan een leerling langer dan 1,43" naar muziek luisteren? en Say it with Music! Het symposium is bedoeld voor muziekdocenten en cultuurcoördinatoren in het PO, VO, MBO, HBO en anderen in het onderwijs die meer over muziek in het onderwijs willen weten. 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en meldt je aan!

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”