De koning moet nog 26 nachtjes slapen... 1 april 2019

... en dan is het feest! Op 27 april viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag en heel ons land is die dag in feeststemming. Een mooi thema om deze maand met je groep over te werken!

In de onderbouw en middenbouw gaat het natuurlijk om de koning, de koningin, de prinsessen, de koninklijke familie en de feestelijke activiteiten.

In mediatheek 0.35 kun je hiervoor allerlei materialen lenen die je kunt gebruiken bij je lessen: een leskist, posters, kleding, handpoppen en vlaggen.

koningsdag1.jpg koningsdag2.jpg koningsdag3.jpg

In mediatheek 3.06 zoek je er nog mooie, interessante, leuke en informatieve boeken en dvd's bij.

In de hoogste groepen kun je werken aan de geschiedenis van meer dan 200 jaar koningshuis. Heb je nog inspiratie nodig voor je lessen in groep 7 en 8? Kom dan naar mediatheek 0.35 en vraag bij de balie een stapel lesbrieven voor jouw leerlingen en ga ermee aan de slag!

lesbrief.jpg

De mediatheek heeft ze!

Meer nieuws

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Gratis wetenschappelijke artikelen met Ebsco!

   Studenten en collega’s van Driestar educatief hebben via de catalogus van de mediatheek al jaren toegang tot de wetenschappelijke databank Ebsco. In 'EBSCO Education Source' kun je meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen vinden, gerelateerd aan onderwijs.

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.