De koning moet nog 26 nachtjes slapen... 1 april 2019

... en dan is het feest! Op 27 april viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag en heel ons land is die dag in feeststemming. Een mooi thema om deze maand met je groep over te werken!

In de onderbouw en middenbouw gaat het natuurlijk om de koning, de koningin, de prinsessen, de koninklijke familie en de feestelijke activiteiten.

In mediatheek 0.35 kun je hiervoor allerlei materialen lenen die je kunt gebruiken bij je lessen: een leskist, posters, kleding, handpoppen en vlaggen.

koningsdag1.jpg koningsdag2.jpg koningsdag3.jpg

In mediatheek 3.06 zoek je er nog mooie, interessante, leuke en informatieve boeken en dvd's bij.

In de hoogste groepen kun je werken aan de geschiedenis van meer dan 200 jaar koningshuis. Heb je nog inspiratie nodig voor je lessen in groep 7 en 8? Kom dan naar mediatheek 0.35 en vraag bij de balie een stapel lesbrieven voor jouw leerlingen en ga ermee aan de slag!

lesbrief.jpg

De mediatheek heeft ze!

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.

  • Rembrandt & de Gouden Eeuw

   De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.