De ideale wereld 20 mei 2019

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

Dit burgerschapsspel maakt de grote uitdagingen van de samenleving bespreekbaar. Een verhaallijn vol dilemma’s stelt je moreel kompas op de proef. Spelers verkennen verschillende standpunten, denken kritisch na en zien hun eigen waarden in een nieuw licht.
 
Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, jongeren en volwassenen denken met elkaar na over vragen als ‘Zorg je voor een zieke, ook als hij ongezond heeft geleefd?’ en ‘Heb je meer rechten dan de nieuwelingen die net zijn aangekomen?’ Er zijn geen goede en foute antwoorden binnen het spel.
 
Dit spel is een aanrader: spelend leren om een goede burger te zijn, oefenen met communicatievaardigheden, omgaan met andere meningen, jezelf leren verplaatsen in de ander – welke leerkracht wil dat niet voor zijn of haar leerlingen?
 
Vind je het lastig om burgerschapsvorming vorm te geven in je groep? Of wil je gewoon plezier beleven in samen iets bedenken en leren van elkaar? Kom dan naar de mediatheek en leen het spel Terra Nova minimaatschappij.

2.jpg
 

Meer nieuws

  • Op zoek naar een eindejaarsgeschenk? Geef een boek!

   Bij Driestar educatief hebben wij een webwinkel vol boeken, speciaal voor (aanstaande) leraren. Mooi als eindejaarsgeschenk! Want van boeken krijg je nooit genoeg.

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Gratis wetenschappelijke artikelen met Ebsco!

   Studenten en collega’s van Driestar educatief hebben via de catalogus van de mediatheek al jaren toegang tot de wetenschappelijke databank Ebsco. In 'EBSCO Education Source' kun je meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen vinden, gerelateerd aan onderwijs.

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.