De ideale wereld 20 mei 2019

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

Dit burgerschapsspel maakt de grote uitdagingen van de samenleving bespreekbaar. Een verhaallijn vol dilemma’s stelt je moreel kompas op de proef. Spelers verkennen verschillende standpunten, denken kritisch na en zien hun eigen waarden in een nieuw licht.
 
Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, jongeren en volwassenen denken met elkaar na over vragen als ‘Zorg je voor een zieke, ook als hij ongezond heeft geleefd?’ en ‘Heb je meer rechten dan de nieuwelingen die net zijn aangekomen?’ Er zijn geen goede en foute antwoorden binnen het spel.
 
Dit spel is een aanrader: spelend leren om een goede burger te zijn, oefenen met communicatievaardigheden, omgaan met andere meningen, jezelf leren verplaatsen in de ander – welke leerkracht wil dat niet voor zijn of haar leerlingen?
 
Vind je het lastig om burgerschapsvorming vorm te geven in je groep? Of wil je gewoon plezier beleven in samen iets bedenken en leren van elkaar? Kom dan naar de mediatheek en leen het spel Terra Nova minimaatschappij.

2.jpg
 

Meer nieuws

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.