Data evenementen Driestar educatief bekend! 24 mei 2022

Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium van Driestar educatief.  Hierbij de data voor het cursusjaar 2022-2023.


Praktische toerusting

Een aantal ‘klassiekers’ staan ook dit jaar op de agenda. Op 25 januari 2023 ben je welkom op het symposium christelijk leraarschap. Daarna is er op 1 februari 2023 het symposium Het jonge kind en ook de Conference Primary English bieden we op 24 mei 2023 weer aan. 

Evenementen onderzoekscentrum

Het onderzoekscentrum organiseert volgend cursusjaar twee symposia. Op 19 oktober 2022 is het symposium over religieuze identiteit en op 31 mei 2023 is er nog een symposium van het onderzoekscentrum, het thema daarvan wordt later dit jaar bekend. Daarnaast biedt het onderzoekscentrum diverse webinars aan. Houd hiervoor de website in de gaten!

Masterclasses en de schoolleidersdag

Nieuw komend cursusjaar zijn een tweetal masterclasses vanuit het team Leiderschap en coaching. Op 20 september 2022 is de masterclass waardengericht werken op school. Ook op 28 maart 2022 is een boeiende masterclass te volgen over een later bekend te maken onderwerp. Daarnaast organiseren we 7 oktober 2022 samen met VGS de Schoolleidersdag.

Welkom!

Heb jij interesse in een of meerdere evenementen? Geef dat aan via onderstaand formulier. Je krijgt dan van ons bericht als de informatie op de website staat en je je voor een evenement kunt aanmelden. 

Een chronologische volgorde van de evenementen vind je in onze agenda.

Aanmeldformulier
 
 
Ik wil op de hoogte worden gehouden over de/het:


 

   
Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. 

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.

  • Chris Klaasse: "Je wordt je meer bewust van je positie en opdracht als christen"

   Onze tijd vraagt meer dan ooit om weerbaarheid. Professionals binnen reformatorische organisaties hebben dagelijks te maken met ethische vraagstukken. Daarom hebben Driestar onderwijsadvies en de Erdee Media Groep de leerlijn Persoonlijke en maatschappelijke vorming opgezet. Chris Klaasse, journalist bij het Reformatorisch Dagblad, volgde deze leerlijn: “De bijeenkomst over wereldgelijkvormigheid vond ik bijzonder mooi.”

  • Meld je aan voor de Schoolleidersdag 2022

   De eerste vrijdag van oktober wordt ieder jaar de Schoolleidersdag georganiseerd. Hét moment om schoolleiders van andere christelijk-reformatorische scholen ontspannen te ontmoeten en samen te bezinnen op actuele thema’s. Je kunt je nu aanmelden!

  • Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend

   Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

  • Promotieonderzoek Winnie Verbeek: betekenisveranderingen van christelijk-religieus erfgoed

   Docent Beeldend vormen Winnie Verbeek van Driestar hogeschool promoveert vandaag op een onderzoek naar de presentatiegeschiedenis van Museum Catharijneconvent. Haar proefschrift heeft de titel ‘Van geloof naar erfgoed. Betekenisveranderingen van christelijk-religieuze objecten in een museale omgeving.’ De promotie vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.