Data evenementen Driestar educatief bekend! 24 mei 2022

Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium van Driestar educatief.  Hierbij de data voor het cursusjaar 2022-2023.


Praktische toerusting

Een aantal ‘klassiekers’ staan ook dit jaar op de agenda. Op 25 januari 2023 ben je welkom op het symposium christelijk leraarschap. Daarna is er op 1 februari 2023 het symposium Het jonge kind en ook de Conference Primary English bieden we op 24 mei 2023 weer aan. 

Evenementen onderzoekscentrum

Het onderzoekscentrum organiseert volgend cursusjaar twee symposia. Op 19 oktober 2022 is het symposium over religieuze identiteit en op 31 mei 2023 is er nog een symposium van het onderzoekscentrum, het thema daarvan wordt later dit jaar bekend. Daarnaast biedt het onderzoekscentrum diverse webinars aan. Houd hiervoor de website in de gaten!

Masterclasses en de schoolleidersdag

Nieuw komend cursusjaar zijn een tweetal masterclasses vanuit het team Leiderschap en coaching. Op 20 september 2022 is de masterclass waardengericht werken op school. Ook op 28 maart 2022 is een boeiende masterclass te volgen over een later bekend te maken onderwerp. Daarnaast organiseren we 7 oktober 2022 samen met VGS de Schoolleidersdag.

Welkom!

Heb jij interesse in een of meerdere evenementen? Geef dat aan via onderstaand formulier. Je krijgt dan van ons bericht als de informatie op de website staat en je je voor een evenement kunt aanmelden. 

Een chronologische volgorde van de evenementen vind je in onze agenda.

Aanmeldformulier
 
 
Ik wil op de hoogte worden gehouden over de/het:


 

   
Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. 

Meer nieuws

  • Post-hbo Hoogbegaafdheid & differentiatie nu ook voor het voortgezet onderwijs

   Al enkele jaren biedt Driestar hogeschool de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & differentiatie aan voor het basisonderwijs. Na de zomervakantie starten we met een opleiding die zo ingericht is ingericht dat ook docenten, begeleiders of managementleden vanuit het voortgezet onderwijs deze opleiding kunnen volgen.

  • 'Meer aandacht voor interne religieuze diversiteit in orthodox-christelijk onderwijs is waardevol'

   Hanna de Jong-Markus, docent en onderzoeker bij Driestar educatief, promoveerde deze maandag op de vraag hoe leraren op orthodox-christelijke basisscholen aankijken tegen de eigenheid van hun school in relatie tot de levensbeschouwelijke diversiteit in de samenleving. "Leerkracht wil dat kind verder denkt dan ”goed of fout”.

  • Mediawijsheid in het SBO en (V)SO

   Hoe maak je een eigen nickname? Wat zegt jouw ja/nee-gevoel bij films met geweld? Hoe reageer je als je bloot ziet langskomen op internet? De methode Stapp voor mediawijsheid in de klas is doorontwikkeld voor speciale doelgroepen. Voor leerlingen in het SBO en (V)SO wachten mooie lessen met een praktische toespitsing.

  • Prins Maurits Scholengemeenschap wint Mediawijsheidschallenge 2022

   Welke klas mag zich de meest mediawijze klas van 2022 noemen? Deze vraag stond centraal op de finaledag van de mediawijsheidschallenge, op dinsdag 21 juni in Apeldoorn.

  • Symposium Kind en geloof 2022

   Evangeliestek organiseert het symposium ‘Als ze maar gelukkig zijn?!’ – Hoopvol opvoeden in een seculiere samenleving. Voor alle ouders, ambtsdragers, leidinggevenden en leerkrachten die betrokken zijn op kinderen. Ben jij er 30 september ook bij?