Data evenementen Driestar educatief bekend! 24 mei 2022

Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium van Driestar educatief.  Hierbij de data voor het cursusjaar 2022-2023.


Praktische toerusting

Een aantal ‘klassiekers’ staan ook dit jaar op de agenda. Op 25 januari 2023 ben je welkom op het symposium christelijk leraarschap. Daarna is er op 1 februari 2023 het symposium Het jonge kind en ook de Conference Primary English bieden we op 24 mei 2023 weer aan. 

Evenementen onderzoekscentrum

Het onderzoekscentrum organiseert volgend cursusjaar twee symposia. Op 19 oktober 2022 is het symposium over religieuze identiteit en op 31 mei 2023 is er nog een symposium van het onderzoekscentrum, het thema daarvan wordt later dit jaar bekend. Daarnaast biedt het onderzoekscentrum diverse webinars aan. Houd hiervoor de website in de gaten!

Masterclasses en de schoolleidersdag

Nieuw komend cursusjaar zijn een tweetal masterclasses vanuit het team Leiderschap en coaching. Op 20 september 2022 is de masterclass waardengericht werken op school. Ook op 28 maart 2022 is een boeiende masterclass te volgen over een later bekend te maken onderwerp. Daarnaast organiseren we 7 oktober 2022 samen met VGS de Schoolleidersdag.

Welkom!

Heb jij interesse in een of meerdere evenementen? Geef dat aan via onderstaand formulier. Je krijgt dan van ons bericht als de informatie op de website staat en je je voor een evenement kunt aanmelden. 

Een chronologische volgorde van de evenementen vind je in onze agenda.

Aanmeldformulier
 
 
Ik wil op de hoogte worden gehouden over de/het:

 

   
Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. 

Meer nieuws

  • Kunst en cultuur in het (godsdienst)onderwijs

   Vind je het mooi om met je klas bezig te zijn rond de Bijbel, maar zoek je naast de vertrouwde Bijbelvertelling of dagopening ook naar andere manieren om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met Bijbelverhalen en kernzaken van het christelijke geloof?

  • Lezing: Hoe breng je de Bijbelse boodschap dicht bij de belevingswereld van kinderen?

   Elke ochtend is het een van de eerste dingen die je met de leerlingen doet. Je vertelt ze een verhaal uit de Bijbel. Je doet je best om de Bijbelse boodschap dicht bij het leven en de belevingswereld van kinderen te brengen. Maar hoe doe je dat?

  • Nieuw webinar: Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen

   Op dinsdag 12 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met het PC GVO een webinar met de titel ‘Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen’.

  • Terugkijken: de online open avond van Driestar hogeschool

   Heb jij de online open avond van Driestar hogeschool gemist? Geen probleem! Je kunt de uitzendingen terugkijken. Ga er maar rustig voor zitten en bekijk de beelden van de voorlichtingen.

  • Wat betekent genderdiversiteit voor de kerk en de school?

   Genderdiversiteit staat volop in de belangstelling en komt dus heel dichtbij. Wat betekent genderdiversiteit voor de kerk en de school? Hoe kunnen we op een Bijbels pastorale manier omgaan met genderdiversiteit? Prof. dr. J. Hoek, emeritus hoogleraar systematische theologie, nodigt je van harte uit voor zijn lezing, waarin hij op deze vragen ingaat.