Data evenementen Driestar educatief bekend! 11 mei 2021

Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium van Driestar educatief. Hierbij de data voor het cursusjaar 2021-2022.Afhankelijk van de coronamaatregelen zijn de evenementen fysiek of online te volgen. Houd de website in de gaten voor actuele ontwikkelingen en de gevolgen voor evenementen. 

Praktische toerusting

Een aantal ‘klassiekers’ staan ook dit jaar op de agenda. Op 26 januari 2022 ben je welkom op het symposium christelijk leraarschap. Daarna is er op 2 februari 2022 het symposium Het jonge kind en ook de Conference Primary English bieden we op 6 april 2022 weer aan.
 
Tijdens twee minisymposiums leer je in korte tijd veel over een specifiek thema. Op 13 april 2022 is het minisymposium Groep 3 en op 18 maart 2022 is het minisymposium Hoogbegaafdheid.

Evenementen onderzoekscentrum

Het onderzoekscentrum organiseert volgend cursusjaar diverse evenementen. Op 29 september 2021 is de lectoraatsdag wat de start is van het lectoraat Protestants godsdienstig vormingsonderwijs. Daarna is op 18 november 2021 in samenwerking met CPS het congres zelfregulatie. Daarnaast is er op 16 maart 2022 nog het symposium Geloven in lesgeven waar David Smith de hoofdspreker is. 

Speciaal voor schoolleiders

Op twee evenementen worden specifiek de schoolleiders toegerust. Op 1 oktober 2021 organiseren we samen met VGS de Schoolleidersdag. Daarnaast is er ook een Schoolleiderstweedaagse op 17 en 18 februari 2022. 

Welkom!

Heb jij interesse in een of meerdere evenementen? Geef dat aan via onderstaand formulier. Je krijgt dan van ons bericht als de informatie op de website staat en je je voor een evenement kunt aanmelden. 

Aanmeldformulier
 
 
Ik wil op de hoogte worden gehouden over de/het:


 

   
Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. 

Meer nieuws

  • Lectoraatsdag - live uitzending

   Het Protestants Centrum voor Godsdienstig Vormingsonderwijs (PC GVO) begint een lectoraat in samenwerking met Driestar educatief. Op 29 september vindt de aftrap plaats. We vieren dat er een lectoraat is ingericht voor PC GVO en Dr. Jan van Doleweerd wordt geïnstalleerd als lector.

  • Zet het vast in je agenda: de Mediawijsheidschallenge 2021

   Vloggers, mediamijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge die start in de Week van de Mediawijsheid!

  • 'A sense of community' binnen het schoolteam

   Stel je binnen je team weleens de vraag: ‘Willen jullie even meekijken. Hoe kan ik het beste inspelen op de vraag van leerling Hidde?’ De sfeer binnen je team moet veilig zijn om zo’n vraag te durven stellen. Je laat er immers mee zien dat je je minder competent voelt. Veiligheid biedt ruimte om te benoemen dat je je handelingsverlegen voelt en hulp nodig hebt.

  • Boekenopdracht Boekenweek voor jongeren

   Rond de Boekenweek van jongeren (17-26 september) kan een bericht over jeugdliteratuur natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig wordt op alle VO-scholen steeds meer gelezen. Dat dat hard nodig is, weet iedereen. Een groeiend aantal docenten maakt gebruik van de website www.boekenopdracht.nl, een initiatief van de CVHO en Driestar educatief.

  • ‘Gidsen’ daagt uit tot goed gesprek over christelijke schoolpedagogiek

   Geen onbetwistbare onderwijsdogmatiek, maar een ‘open schoolpedagogiek’ hebben dr. Bram de Muynck en dr. Bram Kunz willen schrijven. Met Gidsen hopen ze ‘heel nadrukkelijk’ een goed gesprek te beginnen over het waartoe van christelijk onderwijs anno nu. ‘Met vakgenoten vanuit eigen kring, maar ook met collega’s van buiten.’