Cursus dyslexiespecialist 3.0 gaat bijna starten: er is nog plek! 19 januari 2023

Er zijn nog plekken over voor de cursus Dyslexiespecialist 3.0! Maak kennis met het nieuwe dyslexieprotocol 3.0 (vanaf 1-1-2022) en blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen van dyslexie.

Meld je aan voor de cursus Dyslexiespecialist 3.0

Kan ik binnen de kleutergroep al signalen opvangen van leerlingen die mogelijk dyslexie hebben? Hoe en wanneer komt een leerling in aanmerking voor een dyslexieonderzoek? Wat zijn de vernieuwde eisen per januari 2022? Welke sociaal- emotionele gevolgen kan dyslexie voor een leerling hebben en hoe begeleid ik die op een goede manier? Zomaar wat vragen die je mogelijk zelf wel eens gesteld hebt als je te maken hebt met het thema dyslexie in de dagelijkse schoolpraktijk.

Voor wie?

De cursus dyslexiespecialist 3.0 is ontwikkeld voor leerkrachten, rt’ers, ib’ers en dyslexiecoaches van de (speciale-)basisschool. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk regelmatig te maken krijgt met leerlingen met dyslexie en graag meer kennis wil opdoen over dit lees- en spellingprobleem. Na het volgen van deze cursus ben jij als dyslexiespecialist hét aanspreekpunt binnen je school voor alle vragen van collega’s en ouders én ben je up-to-date van de laatste wijzigingen in het dyslexieprotocol 3.0.

Wat leer je?

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten van 2 uur, waarin we met elkaar nadenken over theoretische achtergronden, praktische handvatten voor het begeleiden van dyslectische kinderen in en buiten de school en sociaal-emotionele problematiek die vaak samengaat met ernstige dyslexie, zoals bijvoorbeeld faalangst. Ook zullen we je meenemen in het nieuwe dyslexieprotocol 3.0, die per januari 2022 als leidraad wordt gebruikt en is er ruimte voor eigen inbreng van casuïstiek.

De praktijk

In de cursus is naast aandacht voor de theorie ook aandacht voor het toepassen van wat je leert in de praktijk. Hiervoor moet na iedere avond een huiswerkopdracht worden gemaakt. De opdrachten zijn vooral betekenisvol en praktisch, zodat je er in je werk direct wat aan hebt. Daarnaast wordt tijdens of na het afronden van de cursus een take-home tentamen gemaakt. Hiervoor mag het protocolboek dyslexie groep 5-8 worden gebruikt. Nieuwsgierig geworden? Geef je dan nu op! De eerste online avond start op 14 februari 2023.

Meer nieuws

    • Taalreis naar Engeland: Culture, Course and Cakes

      Ieder jaar organiseert Driestar educatief een Taalreis naar Broadstairs, Engeland. Deze week bestaat uit een mooie combinatie van intensieve taalstudie en verrijkende ontmoetingen met onze Engelse buren. Leerkrachten in het basisonderwijs werken tijdens deze week vooral aan hun eigen vaardigheden.

    • Webinars over Gidsen 4: Didactiek – een christelijke les

      Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.

    • Doorlopende leerlijn werkwoordspelling PO naar VO

      Vanaf schooljaar 2021-2022 is in het voortgezet onderwijs de methode Kapitaal Nederlands in gebruik genomen. Hierin is een doorlopende leerlijn werkwoordspelling van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs opgenomen. Dit geactualiseerde schema is nu digitaal (gratis) ter beschikking!

    • Bijwerkhulp begrijpend lezen of spelling door opgeleide studenten helpt scholen

      Als de resultaten bij bepaalde leerlingen in groep 4 t/m 8 op het gebied van spelling of begrijpend lezen achterblijven, bestaat de mogelijkheid om deze leerlingen bijwerkhulp te laten geven door hiervoor opgeleide studenten uit PABO-4.

    • Nieuwe versie methode Taal actief vanaf volgend schooljaar beschikbaar

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. De seculiere versie van Taal actief 5 van uitgeverij Malmberg is nu al beschikbaar voor de groepen 4 en 5 en in cursusjaar 2023-2024 komt deze beschikbaar voor groep 6 t/m 8.