Cursus dyslexiespecialist 3.0 gaat bijna starten: er is nog plek! 19 januari 2023

Er zijn nog plekken over voor de cursus Dyslexiespecialist 3.0! Maak kennis met het nieuwe dyslexieprotocol 3.0 (vanaf 1-1-2022) en blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen van dyslexie.

Meld je aan voor de cursus Dyslexiespecialist 3.0

Kan ik binnen de kleutergroep al signalen opvangen van leerlingen die mogelijk dyslexie hebben? Hoe en wanneer komt een leerling in aanmerking voor een dyslexieonderzoek? Wat zijn de vernieuwde eisen per januari 2022? Welke sociaal- emotionele gevolgen kan dyslexie voor een leerling hebben en hoe begeleid ik die op een goede manier? Zomaar wat vragen die je mogelijk zelf wel eens gesteld hebt als je te maken hebt met het thema dyslexie in de dagelijkse schoolpraktijk.

Voor wie?

De cursus dyslexiespecialist 3.0 is ontwikkeld voor leerkrachten, rt’ers, ib’ers en dyslexiecoaches van de (speciale-)basisschool. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk regelmatig te maken krijgt met leerlingen met dyslexie en graag meer kennis wil opdoen over dit lees- en spellingprobleem. Na het volgen van deze cursus ben jij als dyslexiespecialist hét aanspreekpunt binnen je school voor alle vragen van collega’s en ouders én ben je up-to-date van de laatste wijzigingen in het dyslexieprotocol 3.0.

Wat leer je?

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten van 2 uur, waarin we met elkaar nadenken over theoretische achtergronden, praktische handvatten voor het begeleiden van dyslectische kinderen in en buiten de school en sociaal-emotionele problematiek die vaak samengaat met ernstige dyslexie, zoals bijvoorbeeld faalangst. Ook zullen we je meenemen in het nieuwe dyslexieprotocol 3.0, die per januari 2022 als leidraad wordt gebruikt en is er ruimte voor eigen inbreng van casuïstiek.

De praktijk

In de cursus is naast aandacht voor de theorie ook aandacht voor het toepassen van wat je leert in de praktijk. Hiervoor moet na iedere avond een huiswerkopdracht worden gemaakt. De opdrachten zijn vooral betekenisvol en praktisch, zodat je er in je werk direct wat aan hebt. Daarnaast wordt tijdens of na het afronden van de cursus een take-home tentamen gemaakt. Hiervoor mag het protocolboek dyslexie groep 5-8 worden gebruikt. Nieuwsgierig geworden? Geef je dan nu op! De eerste online avond start op 14 februari 2023.

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.