Cursus dyslexiespecialist 3.0 gaat bijna starten: er is nog plek! 19 januari 2023

Er zijn nog plekken over voor de cursus Dyslexiespecialist 3.0! Maak kennis met het nieuwe dyslexieprotocol 3.0 (vanaf 1-1-2022) en blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen van dyslexie.

Meld je aan voor de cursus Dyslexiespecialist 3.0

Kan ik binnen de kleutergroep al signalen opvangen van leerlingen die mogelijk dyslexie hebben? Hoe en wanneer komt een leerling in aanmerking voor een dyslexieonderzoek? Wat zijn de vernieuwde eisen per januari 2022? Welke sociaal- emotionele gevolgen kan dyslexie voor een leerling hebben en hoe begeleid ik die op een goede manier? Zomaar wat vragen die je mogelijk zelf wel eens gesteld hebt als je te maken hebt met het thema dyslexie in de dagelijkse schoolpraktijk.

Voor wie?

De cursus dyslexiespecialist 3.0 is ontwikkeld voor leerkrachten, rt’ers, ib’ers en dyslexiecoaches van de (speciale-)basisschool. Kortom: voor iedereen die in zijn of haar werk regelmatig te maken krijgt met leerlingen met dyslexie en graag meer kennis wil opdoen over dit lees- en spellingprobleem. Na het volgen van deze cursus ben jij als dyslexiespecialist hét aanspreekpunt binnen je school voor alle vragen van collega’s en ouders én ben je up-to-date van de laatste wijzigingen in het dyslexieprotocol 3.0.

Wat leer je?

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten van 2 uur, waarin we met elkaar nadenken over theoretische achtergronden, praktische handvatten voor het begeleiden van dyslectische kinderen in en buiten de school en sociaal-emotionele problematiek die vaak samengaat met ernstige dyslexie, zoals bijvoorbeeld faalangst. Ook zullen we je meenemen in het nieuwe dyslexieprotocol 3.0, die per januari 2022 als leidraad wordt gebruikt en is er ruimte voor eigen inbreng van casuïstiek.

De praktijk

In de cursus is naast aandacht voor de theorie ook aandacht voor het toepassen van wat je leert in de praktijk. Hiervoor moet na iedere avond een huiswerkopdracht worden gemaakt. De opdrachten zijn vooral betekenisvol en praktisch, zodat je er in je werk direct wat aan hebt. Daarnaast wordt tijdens of na het afronden van de cursus een take-home tentamen gemaakt. Hiervoor mag het protocolboek dyslexie groep 5-8 worden gebruikt. Nieuwsgierig geworden? Geef je dan nu op! De eerste online avond start op 14 februari 2023.

Meer nieuws

  • Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie opnieuw ISO-gecertificeerd

   Onlangs heeft een externe auditor een audit uitgevoerd bij Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie. We zijn blij te kunnen melden dat we opnieuw het ISO-certificaat hebben gekregen!

  • Derde editie van magazine Samenspel verschenen

   De derde editie van Samenspel is verschenen! Dit magazine, boordevol nieuws en inspiratie over Samen in ontwikkeling, is verspreid onder de (erkende) opleidingsscholen die aangesloten zijn bij Samen in ontwikkeling en bij de stagescholen van Driestar hogeschool.

  • Nieuw MT Driestar onderwijsadvies

   Driestar onderwijsadvies heeft een nieuw MT. Evert de Bruin en Melinda Jansen vormen het nieuwe management. Beiden hebben ervaring in het onderwijs(advies) en werken al bij Driestar educatief.

  • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

   Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

  • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

   Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.