Christelijke identiteit in het onderwijs - boekenactie! 12 mei 2020

Wij zijn een christelijk praktijkgericht kenniscentrum dat graag een inspirerende bijdrage levert aan het onderwijs. We doen dat onder andere door het uitgeven van boeken. Graag lichten we er vier boeken uit waarin de christelijke identiteit in het onderwijs specifiek naar voren komt. Bestel nu een combinatie van deze boeken met korting!

Lesgeven is lofzeggen

Als het gaat over de christelijke identiteit van het onderwijs, denken veel docenten vooral aan hun christenzijn als persoon. In het boek ‘Lesgeven is lofzeggen’ staat juist de inhoud van het vak centraal.

Hoe kun je naar de vakinhoud kijken vanuit de christelijke identiteit? De kern van de boodschap van auteur Dick Janse is dat de lof van God verkondigd moet worden in het onderwijs. De vakles biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Het boek biedt materiaal om grondig na te denken over identiteit in de vakken. Tegelijk geeft het praktische aanwijzingen om als docent of als sectie met dit thema aan de slag te gaan. De handvatten in het boek zijn gebaseerd op praktijkgericht onderzoek van het lectoraat Christelijk leraarschap van Driestar educatief, dat is uitgevoerd in opdracht van het Wartburg College op de locatie Guido de Brès in Rotterdam. Dick Janse is docent biologie aan deze locatie. Het boek gaat in op de exacte vakken, maar is ook heel geschikt voor docenten die andere vakken geven.

Bestel Lesgeven is lofzeggen voor € 19,95 in onze webwinkel

Hier ben ik

Persoonsvorming staat op veel christelijke scholen op de agenda. Iedereen ziet het belang ervan in, maar tegelijkertijd blijft er onduidelijkheid over wat er precies mee wordt bedoeld. Wat is een christelijke visie op persoonsvorming? En wat betekent die voor het onderwijs? Dit boek geeft uitleg over begrippen en theorieën die bij persoonsvorming worden gebruikt. Aan de hand van christelijke uitgangspunten worden deze theorieën gewogen en wordt een eigen benadering geformuleerd.

Het uiteindelijke doel van persoonsvorming is dat het kind een antwoordend persoon wordt ten opzichte van de ander en de Ander. Dat het kind gaat zeggen: 'Hier ben ik.'. Dit boek schetst hoe je als leraar een bijdrage kunt leveren aan de persoonsvorming van de leerling. Het boek is geschikt gemaakt voor opleiding en persoonlijke studie van iedereen die in het onderwijs werkt. Het bevat veel praktijkvoorbeelden, kaders met extra uitleg en studievragen.

Bestel Hier ben ik voor € 12,95 in onze webwinkel.

Van toegevoegde waarde

In dit inspiratieboek rond waardenonderwijs worden acht (burgerschaps-)waarden toegelicht vanuit de Bijbel en de huidige samenleving. De waarden zijn gelinkt aan de vier metaforen van de Pelgrim, Dienaar, Leerling en Burger, als samenvatting van onze christelijke opdracht.

Bij elke waarde zijn twee inspirerende lessen ontworpen door leerkrachten uit de onderbouw en de bovenbouw. De lessen zijn geschreven vanuit didactische ontwerpprincipes waarbij de leerlingen oefenen met waarden. Naastenliefde? Dat leer je niet van papier, dat moet je doen! Laat je inspireren door het zelfbeheersingsspel of de les over doelgerichtheid aan de hand van het leven van David Livingstone.

Bestel Van toegevoegde waarde voor € 19,95 in onze webwinkel.

Gids en pelgrim

De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profi el van een christelijke leraar.

Aan de hand van de driedeling hart, hoofd en handen laat Bram de Muynck zien wat pelgrim-zijn betekent voor het onderwijs: het belang van Bijbelstudie, de vorming van het denken van de gids door het bestuderen van de christelijke pedagogisch traditie en hoe het christelijk lesgeven in de praktijk handen en voeten krijgt. Dit boek mondt uit in een duidelijke profi elschets, waarbij de auteur ook laat zien hoe je dit model in de praktijk kunt gebruiken. De auteur stimuleert tot meedenken; daarvoor zijn ook gespreksvragen opgenomen.

Bestel Gids en pelgrim voor € 12,95 in onze webwinkel.

Actie

Graag bieden we deze boeken aan tegen een aantrekkelijke prijs. Bestel in onze webwinkel het boek Lesgeven is lofzeggen of Van toegevoegde waarde in combinatie met Hier ben ik of Gids en pelgrim voor de actie prijs van € 29,95. De prijs wordt autmatisch in je winkelmandje verrekend. 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".