Buitengewoon belangrijk! 6 juni 2019

Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Daarom organiseert Jantje Beton ieder jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar wordt de Buitenspeeldag gehouden op woensdag 12 juni. Iedereen kan hieraan meedoen. Je kunt je wijk aanmelden op de website, zodat je zichtbaar bent op de kaart.

Eén dag in het jaar buitenspelen is natuurlijk niet genoeg. Om buitenspelen te stimuleren kan een school - naast het buitenspelen tijdens de pauzes - activiteiten aanbieden die kinderen plezier in buiten bezig zijn (terug)geven. De mediatheek heeft boeken en materialen die jou als leerkracht hierbij kunnen ondersteunen. Welkom om de mediatheek en/of catalogus te bezoeken.

Meer nieuws

  • Op zoek naar een eindejaarsgeschenk? Geef een boek!

   Bij Driestar educatief hebben wij een webwinkel vol boeken, speciaal voor (aanstaande) leraren. Mooi als eindejaarsgeschenk! Want van boeken krijg je nooit genoeg.

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Gratis wetenschappelijke artikelen met Ebsco!

   Studenten en collega’s van Driestar educatief hebben via de catalogus van de mediatheek al jaren toegang tot de wetenschappelijke databank Ebsco. In 'EBSCO Education Source' kun je meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen vinden, gerelateerd aan onderwijs.

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.