Bronwijzer in beweging 20 juni 2018

De ontwikkeling van Bronwijzer staat niet stil. Zo is de herziening van de editie Bronwijzer deel twee voor het vmbo afgerond. Het tweede deel van de methode is hetzelfde opgebouwd als deel één. Daarnaast wordt er voortdurend gewerkt aan de doorontwikkeling van de Bronwijzer-applicatie.

Deze applicatie is in 2014 geïntroduceerd. De bronwijzer-applicatie is een innovatieve online leeromgeving. Door middel van de feedback in de applicatie, ontving Driestar onderwijsadvies verschillende bruikbare tips en suggesties voor verbetering. Het komende cursusjaar zal daarom onder andere de lay-out en navigatiestructuur van de applicatie aanzienlijk worden verbeterd. Maar niet voor iedereen is deze digitale omgeving handig.

Bronwijzer en dyslexie

Leerlingen maken regelmatig de opmerking dat het met dyslexie erg moeilijk is om een goed cijfer te halen in de digitale omgeving. Om te voorkomen dat bij leerlingen met dyslexie, of leerlingen die moeite hebben met spelling, antwoorden onnodig verkeerd worden gerekend mogen leerlingen schrijffouten maken. Zo wordt bijvoorbeeld het word ‘monargie’ en ‘monarchie’ beiden goed gerekend. Per item kan ingesteld worden hoeveel tekens mogen afwijken in een woord. Zo wordt bijvoorbeeld het jaartal 1684 fout gerekend als er wordt gevraagd naar het jaartal 1648.

Meer informatie

Wil je meer weten over Bronwijzer, of wil je weten wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Ga dan naar de themapagina van de methode.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.