Biddag 5 maart 2019

Wat zou jij gevraagd hebben als je Salomo was?

Salomo mocht van God een wens doen die echt zou uitkomen. Hij wist waar het echt om ging. Hij bad om een wijs en opmerkzaam hart - een hart dat luistert naar de noden van de mensen en naar de geboden van God.

13 maart is het Biddag. Hoe bereid je kinderen hierop voor? Hoe breng je met hen deze dag door? In onze mediatheek hebben we veel boeken te leen over gebed en bidden die ondersteuning bieden aan kerk, school en gezin. Welkom om de mediatheek en/of catalogus te bezoeken! In mediatheek 3.06 is een vitrine ingericht rond het thema Biddag. Het bekijken waard!
 

biddagmap.jpg opent.jpg vouw.jpg

Meer nieuws

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.

  • Rembrandt & de Gouden Eeuw

   De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.

  • Aan wie geef jij 'Kikker is kikker'?

   Wie kent hem niet: Kikker van Max Velthuijs. Tijdens de leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau is de klassieker Kikker is kikker te koop voor maar €2 en kun je het boek ook doneren voor een goed doel.

  • Iets teruggeven aan het boek

   De beste docent Nederlands van vorig jaar krijgt zijn klas aan het lezen, tegen de dalende trend in. 'Het gaat erom dat de leraar de leerling zíét. En dat de leerling weet dat hij gezien wórdt.'