Biddag 5 maart 2019

De Heere Jezus roept ons op om 'altijd te bidden en niet te vertragen'. Toch nemen we er 13 maart een dag speciaal de tijd voor.

Wat fijn als jongeren deze dag ook in de kerk te vinden zijn! Er kunnen bij hen veel vragen leven over God, geloven en ook over bidden. Hoe moet je bidden? Luistert God wel?

De boeken over bidden en gebed in onze mediatheekcollectie kunnen ouders, docenten en jongerenwerkers helpen bij het gesprek met hun jongeren. Welkom om onze mediatheek en/of catalogus te bezoeken! In mediatheek 3.06 is een vitrine ingericht rond het thema Biddag. Het bekijken waard!
 

god-hoort.jpg altijd-bidden.jpg beeldscherm.jpg
gebeden.jpg liedboek.jpg bidden.jpg

Meer nieuws

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.

  • Rembrandt & de Gouden Eeuw

   De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.

  • Aan wie geef jij 'Kikker is kikker'?

   Wie kent hem niet: Kikker van Max Velthuijs. Tijdens de leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau is de klassieker Kikker is kikker te koop voor maar €2 en kun je het boek ook doneren voor een goed doel.

  • Iets teruggeven aan het boek

   De beste docent Nederlands van vorig jaar krijgt zijn klas aan het lezen, tegen de dalende trend in. 'Het gaat erom dat de leraar de leerling zíét. En dat de leerling weet dat hij gezien wórdt.'