Bezinningsavonden Beschermwaardigheid van het leven Geplaatst op 8 januari 2018

In februari organiseren zijn er interessante lezingen voor leraren in het Studium Generale programma van Driestar hogeschool.

Hoe voer je met andersdenkenden het gesprek over principiële uitgangspunten rondom het ongeboren leven? Of hoe moeten we denken over het lang blijven behandelen van stervende mensen? Als leraar voer je in de klas soms het gesprek over deze actuele thema’s.

Bezinningsavonden over het leven

Daarom zijn de twee bezinningsavonden over de beschermwaardigheid van het leven interessant voor jou. Arthur Alderliesten (VBOK) en Esmé Wiegman (NPV) spreken over Opkomen voor het ongeboren leven op 2 februari 2018 en over Beschermwaardigheid van het levenseinde over 16 februari 2018.
 
Binnen het Studium Generale programma kun je ook met je fotocamera leren schrijven met licht? En uiteraard ben je van harte welkom bij een van onze theologische programma’s, zoals de Bijbelstudie over Ezechiëls slotvisioen of een avond met prof. dr. A. De Reuver.

Meer informatie over andere programma's

Voor aanmelding en tevens meer informatie over deze en andere programma’s op de pagina Studium Generale. 
 

Meer nieuws

  • Profiel van een christelijke leraar

   De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar.

  • Ben jij al uitgetoetst?

   Nederland is een echt toetsland. Er is nauwelijks een opleiding te vinden waar men cursisten klaarstoomt zonder toetsen. Zowel docenten als leerlingen lijken het als het summum van de opleiding te zien. Over het fenomeen toetsen valt echter wel één en ander te zeggen.

  • ROV congres: “Ouders Verbinden!?”

   Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

  • Positieve beoordeling NIO

   De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

  • Bouw aan spel in jouw klas

   ‘Er moet een schuin dak op, want daar slaapt ook nog iemand’, zegt Ella. De leerkracht doet voor hoe het dak stevig wordt. In de bouwhoek wordt geleerd! Maar hoe krijg je meer inzicht op de kwaliteit van spelontwikkeling?