Bezinningsavonden Beschermwaardigheid van het leven 8 januari 2018

In februari organiseren zijn er interessante lezingen voor leraren in het Studium Generale programma van Driestar hogeschool.

Hoe voer je met andersdenkenden het gesprek over principiële uitgangspunten rondom het ongeboren leven? Of hoe moeten we denken over het lang blijven behandelen van stervende mensen? Als leraar voer je in de klas soms het gesprek over deze actuele thema’s.

Bezinningsavonden over het leven

Daarom zijn de twee bezinningsavonden over de beschermwaardigheid van het leven interessant voor jou. Arthur Alderliesten (VBOK) en Esmé Wiegman (NPV) spreken over Opkomen voor het ongeboren leven op 2 februari 2018 en over Beschermwaardigheid van het levenseinde over 16 februari 2018.
 
Binnen het Studium Generale programma kun je ook met je fotocamera leren schrijven met licht? En uiteraard ben je van harte welkom bij een van onze theologische programma’s, zoals de Bijbelstudie over Ezechiëls slotvisioen of een avond met prof. dr. A. De Reuver.

Meer informatie over andere programma's

Voor aanmelding en tevens meer informatie over deze en andere programma’s op de pagina Studium Generale. 
 

Meer nieuws

  • Kindkans en AVG: veilig samenwerken rond een leerlingdossier

   Privacy is bijna dagelijks in het nieuws. Per 25 mei 2018 wordt in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook voor scholen en samenwerkingsverbanden gaan dan meer en hogere eisen gelden. Wat betekent dat voor jouw samenwerkingsverband, jouw bestuur, jouw school en voor Kindkans?

  • Drie tips om samenwerking tussen school en ouders te verbeteren

   Ouderbetrokkenheid is een van de belangrijkste pijlers van goed onderwijs. Maar hoe geef je al school vorm aan de ouderbetrokkenheid? Drie tips om de ouderbetrokkenheid binnen de school aandacht te geven.

  • Uitnodiging vierde Acadin-bijeenkomst!

   3 oktober wordt de vierde Acadin-bijeenkomst georganiseerd. Acadin gebruikers en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze leerzame dag bij te wonen.

  • Tentoonstelling werken Charlotte Dematons

   Ontbreekt je de tijd om naar de tentoonstelling te gaan? Kom dan eens naar onze mediatheek.

  • Terugblik Tweedaagse voor Schoolleiders

   Koersen op de toekomst. Daar dachten de schoolleiders over na tijdens de afgelopen Tweedaagse. Op donderdag 8 maart en vrijdag 9 maart organiseerde Driestar educatief en VGS de Tweedaagse voor schoolleiders.