Bezinningsavonden Beschermwaardigheid van het leven 8 januari 2018

In februari organiseren zijn er interessante lezingen voor leraren in het Studium Generale programma van Driestar hogeschool.

Hoe voer je met andersdenkenden het gesprek over principiële uitgangspunten rondom het ongeboren leven? Of hoe moeten we denken over het lang blijven behandelen van stervende mensen? Als leraar voer je in de klas soms het gesprek over deze actuele thema’s.

Bezinningsavonden over het leven

Daarom zijn de twee bezinningsavonden over de beschermwaardigheid van het leven interessant voor jou. Arthur Alderliesten (VBOK) en Esmé Wiegman (NPV) spreken over Opkomen voor het ongeboren leven op 2 februari 2018 en over Beschermwaardigheid van het levenseinde over 16 februari 2018.
 
Binnen het Studium Generale programma kun je ook met je fotocamera leren schrijven met licht? En uiteraard ben je van harte welkom bij een van onze theologische programma’s, zoals de Bijbelstudie over Ezechiëls slotvisioen of een avond met prof. dr. A. De Reuver.

Meer informatie over andere programma's

Voor aanmelding en tevens meer informatie over deze en andere programma’s op de pagina Studium Generale. 
 

Meer nieuws

  • ZIEN! inzetten door het jaar heen

   ZIEN! vul je in rond de herfstvakantie. Ook daarna kan ZIEN! echter nog veel voor je betekenen: in je aanpak, maar ook bij het evalueren. Je kunt ZIEN! dan bijvoorbeeld nog een keer invullen. Welke keuzes maak je daarbij?

  • “Een extra dimensie dankzij TINK cursus”

   “In de Tink cursus hebben we veel geleerd over de interactievaardigheden rondom de communicatie met kinderen,” zegt Christa van Erk, deelneemster aan de regionale cursus TINK. “We hebben veel geleerd van de theorie die werd besproken, maar juist door de uitwisseling van  ervaringen, werden praktijkvoorbeelden duidelijk en leerzaam.”

  • Hoe bereik jij jouw opvoedingsidealen?

   De kenniskring Opvoedingsidealen in de praktijk wil een bijdrage leveren door bewustwording van het belang van opvoedingsidealen te stimuleren en (beroeps)opvoeders toe te rusten in een (Bijbelse) opvoeding van kinderen in de huidige maatschappij. Maar hoe geef je hier als opvoeder vorm aan?

  • Vragen over hoogwater in de klas?

   Verschillende gebieden in Nederland hebben deze week te maken met hoogwater. Met hulp van onze mediatheek kun je met je klas stilstaan bij onze immer voortdurende strijd tegen het water.

  • VIDEO: Eindejaarsgroet van de medewerkers van Driestar educatief

   In deze winterse decembermaand blikken we terug op het jaar 2017. Een mooi jaar, waarin we samen met jou ons werk deden ten dienste van onze scholen en binnen de jeugdzorg. Bekijk de video met onze eindejaarsgroet!