Advies op maat met de online Kalender Sociale Veiligheid Geplaatst op 14 juni 2017

De Kalender Sociale Veiligheid van SAM helpt je om overzicht te krijgen op alle activiteiten en mogelijkheden rondom sociale veiligheid op school. Met de tool maak je snel een persoonlijk overzicht.

In de kalender geef je aan hoe het met de sociale veiligheid op school gesteld is, en in welke periode je aan de sociale veiligheid wil werken. Vervolgens selecteert de kalender activiteiten rondom sociale veilgheid die bij die situatie passen. 

De activiteitenplanning kan met een muisklik toegevoegd worden aan de (school)agenda in Outlook, de Apple calendar en de Google calendar. 

Bekijk snel het resultaat voor jouw school:

>> Ga naar de kalender

Leerkring Pesten

De leerkring Pesten wordt gevormd door leerkrachten uit het basisonderwijs en andere experts uit het onderwijsveld. De leerkring heeft in de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar het voorkomen van pesten in het basisonderwijs. Lees hier meer over de opbrengsten van dit onderzoek. 

Over SAM

Het partnerschap Samen in ontwikkeling (SAM) is een opleidingschool van ruim zeventig basisscholen en Driestar hogeschool. Maar SAM is ook samen onderzoek doen, samen verder leren en samen staan voor kwaliteit. 

KSV.jpg

Meer nieuws

  • Help de bij

   Ben je nog op zoek voor een thema aan het einde van het schooljaar? Denk dan eens aan een themales over bijen.

  • Samenvoeging van leerlingvragenlijsten ZIEN!

   Als je ZIEN! gebruikt voor de verplichte monitoring sociale veiligheid, dan moet je daarvoor nu twee vragenlijsten in laten vullen: Leer- en leefklimaat en Veiligheidsbeleving. Met ingang van het nieuwe cursusjaar 2018-2019 worden de vragenlijsten samengevoegd.

  • Prijsvraag: Maak je school groener

   Win € 1000 om jouw school groener te maken!

  • Privacybeleid Driestar educatief

   Voor de invoering van de nieuwe privacywetgeving AVG informeren we je graag over hoe we omgaan met jouw (persoons)gegevens.

  • Onderzoek naar effectiviteit dyslexiebehandeling en ouderbetrokkenheid

   De leerkring Ouderbetrokkenheid van Samen in ontwikkeling (een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool) heeft een kleinschalig onderzoek gedaan naar het effect van ouderbetrokkenheid op de dyslexiebehandeling.