Actieboek ter ere van 750 jaar Gouda 17 januari 2022

Dit jaar bestaat Gouda, de stad van kaas en stroopwafels, 750 jaar. Maar wie Gouda zegt, zegt ook Driestar educatief. Driestar hogeschool is de leukste hogeschool van Gouda en menig (aanstaande) leraar heeft het ritje naar Gouda gemaakt voor een cursus of symposium van Driestar onderwijsadvies. Daar willen we jullie voor bedanken en daarom in dit 'verjaardagsjaar' ook een leuke actie van ons!

Een van de belangrijkste inwoners van Gouda, en waar wij ons ook nauw aan verbonden voelen, was Desiderius Erasmus (1467/69-1536). Zijn Griekse vertaling van het Nieuwe Testament gold eeuwenlang als de standaard. Verschillende vertalingen zijn hierop gebaseerd, waaronder de Statenvertaling. Ter ere van zijn vijfhonderd jaar geleden verschenen vertaling is de bundel 'Desiderius Erasmus - over opvoeding, Bijbel en samenleving' samengesteld met actuele lessen. In dit 'Gouda-jaar' kun je die met korting bij ons aanschaffen. Nu van €14,99 voor €8,95!

Erasmus: Bijbels humanist en christenpedagoog

Voor Erasmus was het evangelie een bron van inspiratie. Hij leerde Grieks om de werken van de vroege kerkvaders en het Nieuwe Testament in de oorspronkelijke taal te kunnen lezen. Daarnaast was het zijn verlagen dat iedereen op een gegeven moment de Bijbel zou reciteren - de boer die aan het ploegen is, de wever aan zijn weefgetouw, de reiziger in beweging. Zelfs vrouwen zouden naar zijn mening de Bijbel moeten lezen. Daarom vertaalde hij het Nieuwe Testament in het Grieks, een vertaling die eeuwenlang als de standaard gold.

Daarnaast hield Erasmus zich intensief bezig met de vraag hoe de religieuze verdeeldheid kon worden opgeheven. Zijn opvattingen over opvoeding en onderwijs blijken ook invloedrijk onder gereformeerde pedagogen in de zeventiende eeuw. Wat is de relevantie van zijn pennenvruchten voor jouw leerlingen, jouw school of voor jou persoonlijk? In deze bundel lees Erasmus' opvattingen en wat jij daar in de dagelijkse (les)praktijk mee kunt. 

>> Bestel Desiderius Erasmus - over opvoeding, Bijbel en samenleving nu van €14,99 voor €8,95 in onze webwinkel!

Andere actieboeken

De bundel over Erasmus verscheen in onze Driestarreeks. Deze reeks bestaat uit boeken rondom opvoeding en onderwijs die Driestar educatief in eigen beheer uitgeeft. Daardoor sluiten we nog beter aan op onze doelgroep, de (aanstaande) leraar in het christelijk onderwijs. Onderstaand een overzicht van de boeken uit deze Driestarreeks die je nu ook met korting kunt aanschaffen! Daarnaast vind je in onze webwinkel nog meer boeken in deze reeks. 

>> klik hier om naar de webwinkel van Driestar educatief te gaan om alle boeken in deze Driestarreeks te bekijken.

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".