Actieboek ter ere van 750 jaar Gouda 17 januari 2022

Dit jaar bestaat Gouda, de stad van kaas en stroopwafels, 750 jaar. Maar wie Gouda zegt, zegt ook Driestar educatief. Driestar hogeschool is de leukste hogeschool van Gouda en menig (aanstaande) leraar heeft het ritje naar Gouda gemaakt voor een cursus of symposium van Driestar onderwijsadvies. Daar willen we jullie voor bedanken en daarom in dit 'verjaardagsjaar' ook een leuke actie van ons!

Een van de belangrijkste inwoners van Gouda, en waar wij ons ook nauw aan verbonden voelen, was Desiderius Erasmus (1467/69-1536). Zijn Griekse vertaling van het Nieuwe Testament gold eeuwenlang als de standaard. Verschillende vertalingen zijn hierop gebaseerd, waaronder de Statenvertaling. Ter ere van zijn vijfhonderd jaar geleden verschenen vertaling is de bundel 'Desiderius Erasmus - over opvoeding, Bijbel en samenleving' samengesteld met actuele lessen. In dit 'Gouda-jaar' kun je die met korting bij ons aanschaffen. Nu van €14,99 voor €8,95!

Erasmus: Bijbels humanist en christenpedagoog

Voor Erasmus was het evangelie een bron van inspiratie. Hij leerde Grieks om de werken van de vroege kerkvaders en het Nieuwe Testament in de oorspronkelijke taal te kunnen lezen. Daarnaast was het zijn verlagen dat iedereen op een gegeven moment de Bijbel zou reciteren - de boer die aan het ploegen is, de wever aan zijn weefgetouw, de reiziger in beweging. Zelfs vrouwen zouden naar zijn mening de Bijbel moeten lezen. Daarom vertaalde hij het Nieuwe Testament in het Grieks, een vertaling die eeuwenlang als de standaard gold.

Daarnaast hield Erasmus zich intensief bezig met de vraag hoe de religieuze verdeeldheid kon worden opgeheven. Zijn opvattingen over opvoeding en onderwijs blijken ook invloedrijk onder gereformeerde pedagogen in de zeventiende eeuw. Wat is de relevantie van zijn pennenvruchten voor jouw leerlingen, jouw school of voor jou persoonlijk? In deze bundel lees Erasmus' opvattingen en wat jij daar in de dagelijkse (les)praktijk mee kunt. 

>> Bestel Desiderius Erasmus - over opvoeding, Bijbel en samenleving nu van €14,99 voor €8,95 in onze webwinkel!

Andere actieboeken

De bundel over Erasmus verscheen in onze Driestarreeks. Deze reeks bestaat uit boeken rondom opvoeding en onderwijs die Driestar educatief in eigen beheer uitgeeft. Daardoor sluiten we nog beter aan op onze doelgroep, de (aanstaande) leraar in het christelijk onderwijs. Onderstaand een overzicht van de boeken uit deze Driestarreeks die je nu ook met korting kunt aanschaffen! Daarnaast vind je in onze webwinkel nog meer boeken in deze reeks. 

>> klik hier om naar de webwinkel van Driestar educatief te gaan om alle boeken in deze Driestarreeks te bekijken.

Meer nieuws