Accreditatie voor cursussen orthopedagogen en psychologen bij Driestar onderwijsadvies 5 december 2019

Theorieën over het gedrag van kinderen, jongeren en hun omgeving wijzigen regelmatig of worden bijgesteld omdat wetenschappelijke ontwikkelingen doorgaan. Voor academici als orthopedagogen en psychologen is het dan ook van groot belang hun kennisniveau op peil te houden en op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen.

Op deze wijze wordt het fundament onder het handelen in de praktijk verstevigd. Driestar onderwijsadvies heeft nu ook geaccrediteerde cursussen voor orthopedagogen en psychologen. 

Veel expertise

Driestar onderwijsadvies heeft veel expertise in het begeleiden van professionele opvoeders, ouders en kinderen en veel ervaring op het gebied van nascholing. Deze kennis is verwerkt in de inhoud van de cursussen. De meerwaarde van deze cursussen is dat actuele wetenschappelijk kennis in deze cursussen is verenigd met praktijkervaring. Alle cursusleiders zijn naast opleider ook daadwerkelijk werkzaam in de praktijk van de schoolbegeleiding. Kennis blijft daarmee niet alleen theorie, maar krijgt ook handen en voeten voor het daadwerkelijk handelen van orthopedagogen en psychologen. Driestar educatief is daarmee een goede aanbieder.

Verdiepen en actualiseren

Hanneke Bossenbroek, orthopedagoog bij Driestar onderwijsadvies, is blij met de accreditatie van de cursussen. “Driestar educatief biedt kwalitatief goed onderwijs aan diverse doelgroepen. Nu ook aan psychologen en orthopedagogen! Door middel van ons diverse aanbod zijn psychologen en orthopedagogen in staat om hun vakkennis te verdiepen en te actualiseren. Als orthopedagoog ben je dagelijks bezig in de praktijk. Dit vraagt van ons dat we op de hoogte zijn van theorieën rondom gedrag en ontwikkeling van de kinderen en jongeren en hun omgeving. Het fundament onder ons handelen moet dan ook stevig zijn.”

Ben jij benieuwd naar ons aanbod? Kijk dan op onze website. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan even contact op met Hanneke Bossenbroek.

Meer nieuws

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.