Aanmelden vernieuwde Wonderlijk gemaakt Basis 8 juni 2021

De lesmethode Wonderlijk gemaakt Basis is vernieuwd. Voor de gebruikers van de huidige methode gaat er wat veranderen. In dit nieuwsbericht lees je meer over deze veranderingen en wat je moet doen om toegang te krijgen tot het herziene materiaal.


Wat is er nieuw? 

In het afgelopen jaar is door een enthousiaste projectgroep en een betrokken groep meelezers uit alle hoeken van het land gewerkt aan de nieuwe inhoud van Wonderlijk gemaakt Basis. Er is met een frisse blik gewerkt aan de inhoudelijke update en een toekomstgerichte structuur. Zo is er bijvoorbeeld een betere en actuele aansluiting bij de kerndoelen en richtlijnen, gebruik gemaakt van nieuwe wetenschappelijke inzichten en zijn de lessen compacter en vol met verschillende keuzemogelijkheden. De visie van Wonderlijk gemaakt Basis is uitgebreid en er zijn nieuwe thema's toegevoegd aan de lessen, bijvoorbeeld door aandacht in de maatschappij voor MeToo, online misbruik of onderwerpen rondom seksuele diversiteit.  

Waardengerichte aanpak

Wonderlijk gemaakt wordt met name gebruikt op reformatorische, protestants-christelijke, gereformeerde en evangelische scholen en andere ‘scholen met de Bijbel’. Binnen deze scholen zijn allerlei christelijke stromingen vertegenwoordigd. Waar er verschillen zijn, proberen we steeds zorgvuldig te zoeken naar evenwichtige verwoordingen om recht te doen aan de diversiteit binnen christelijk Nederland en aan de diversiteit binnen Nederland en wereldwijd. De waardengerichte aanpak vanuit de basis van persoonsvorming helpt hierbij. Christelijke waarden zoals liefde, trouw, respect en verantwoordelijkheid blijven actueel en noodzakelijk. In de praktijk kan de leerkracht aansluiten bij de eigen(school)visie.  

>> Dowload het kennismakingsdocument en het proefpakket

Hoe kan mijn school gebruik blijven maken van Wonderlijk gemaakt Basis

Vanaf 1 augustus is het oude lesmateriaal niet meer digitaal toegankelijk.Op de nieuwe website zal het nieuwel esmateriaal beschikbaar zijn, incl. PowerPoints en ouderbrieven. Meld je aan voor de nieuwe Wonderlijk gemaakt Basis via: www.wonderlijkgemaakt.nl/aanmelden. Je krijgt dan van ons een mail wanneer je je kunt registreren op de nieuwe website. Dat zal na 1 augustus 2021 zijn. In het nieuwe schooljaar kunnen jouw leerlingen dan aan de slag met het nieuwe lesmateriaal!

De nieuwe Wonderlijk gemaakt Basis kan worden aangeschaft voor een eenmalig instapbedrag en een jaarlijkse bijdrage, afhankelijk van de schoolgrootte. In het kennismakingsdocument staan de tarieven vermeld. Er zijn ook mogelijkheden voor teamscholingen en ouderavonden. Bij de aanschaf van een licentie Wonderlijk gemaakt ontvang jouw school digitale toegang tot alle lessen, PowerPoints en achtergronddocumenten via de website www.wonderlijkgemaakt.nl. Middels de jaarlijkse bijdrage blijft de school toegang houden tot deze website, wordt de school betrokken bij tussentijdse evaluaties en ontvangt de school updates naar aanleiding van evaluaties of actuele ontwikkelingen. 

Update Traject Erkende Interventie 

In april meldden we dat Wonderlijk gemaakt is toegelaten tot het traject van Erkende interventie van de RIVM. Afgelopen voorjaar is de herziene methode op de eerste scholen geïmplementeerd. De uitvoering van de nieuwe lessen is deze maand geëvalueerd. Eind juni zal de nieuwe methode inclusief een eerste procesevaluatie ingediend worden en daarna beoordeeld worden door een commissie. Wanneer Wonderlijk gemaakt de toekenning ‘Goed beschreven’ krijgt is het voor basisscholen mogelijk om gebruik te maken van de stimuleringsregeling Gezonde school. We verwachten de uitslag eind september ontvangen te hebben. 

Vragen? 

Wil je hierover doorpraten of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via wonderlijkgemaakt@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.