1V1 meest mediawijze klas 2017 Geplaatst op 12 februari 2018

Leerlingen van klas 1V1 van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem hebben in de eerste week van februari de finale van de Grote Mediawijsheidsquiz gewonnen. De klas liet daarmee V1M van het Ichthus College uit Veenendaal en K1GA van het Van Lodenstein College uit Kesteren achter zich.

Aan de Grote Mediawijsheidsquiz van Driestar educatief startte in november met ruim twaalfhonderd leerlingen van negen middelbare schol. De drie beste klassen streden afgelopen donderdag vol enthousiasme om de hoofdprijs op de redactie van het Reformatorisch Dagblad. Ze maakten een vlog, schreven berichten voor de jongerenpagina’s in het Reformatorisch Dagblad en presenteerden een schooljournaal.
 
Bij de verschillende finale-events kwamen de vwo’ers van de Gomarus als beste uit de bus. Zij gingen er met een wisselbeker vandoor en kwamen vrijdag 9 februari met hun pagina in het Reformatorisch Dagblad.

Ook meedoen met de Grote Mediawijsheidsquis?

De Grote Mediawijsheidsquiz is ontwikkeld door Driestar educatief, in samenwerking met Erdee Media Groep. In het schoolseizoen 2018-2019 zal een nieuwe editie van de Grote Mediawijsheidsquiz worden georganiseerd. Meedoen? Geef jouw brugklas op!

Meer nieuws

  • Gratis dyslexiebelevingsavond: ervaar hoe het is om dyslexie hebben

   Op de gratis dyslexiebelevingsavond van Driestar onderwijsadvies ervaren ouders, leerkrachten en intern begeleiders hoe ingewikkeld lezen en spellen kan zijn voor een kind met dyslexie. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd? Ervaar het zelf!

  • Tips bij sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen

   Een baby huilt om aan te geven dat hij honger, een vieze broek of slaap heeft. Het is een vorm van uiten van emoties. De prilste vorm van sociaal-emotionele ontwikkeling. De peuter kan een fase hebben dat hij overal ‘nee’ op zegt. Ook dit is een vorm van sociaal-emotionele ontwikkeling. In dit artikel zoomen we in op de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen en krijg je per leeftijdsfase tips.

  • Hoe begeleid jij kinderen met dyslexie?

   In groep 4 zijn diverse leerlingen waarbij dyslexie een rol speelt in de familie. Juf Marloes is erg enthousiast, maar als startende leerkracht lijkt ze niet goed grip te krijgen op de signalering en begeleiding van deze kinderen.

  • Opleiding Taalcoördinator start in januari 2019

   Ben jij leerkracht, heb je affiniteit met taal en wil je taalonderwijs binnen jouw school naar een hoger plan brengen? Dan is de opleiding Taalcoördinator iets voor jou! In anderhalf jaar wordt jij opgeleid tot taalcoördinator van jouw school.

  • Inschrijving AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional geopend!

   Vanaf 11 oktober kun je inschrijven voor de nieuwe AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional. Bij inschrijving in oktober ontvang je het eerste boek van de literatuurlijst gratis!