1V1 meest mediawijze klas 2017 Geplaatst op 12 februari 2018

Leerlingen van klas 1V1 van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem hebben in de eerste week van februari de finale van de Grote Mediawijsheidsquiz gewonnen. De klas liet daarmee V1M van het Ichthus College uit Veenendaal en K1GA van het Van Lodenstein College uit Kesteren achter zich.

Aan de Grote Mediawijsheidsquiz van Driestar educatief startte in november met ruim twaalfhonderd leerlingen van negen middelbare schol. De drie beste klassen streden afgelopen donderdag vol enthousiasme om de hoofdprijs op de redactie van het Reformatorisch Dagblad. Ze maakten een vlog, schreven berichten voor de jongerenpagina’s in het Reformatorisch Dagblad en presenteerden een schooljournaal.
 
Bij de verschillende finale-events kwamen de vwo’ers van de Gomarus als beste uit de bus. Zij gingen er met een wisselbeker vandoor en kwamen vrijdag 9 februari met hun pagina in het Reformatorisch Dagblad.

Ook meedoen met de Grote Mediawijsheidsquis?

De Grote Mediawijsheidsquiz is ontwikkeld door Driestar educatief, in samenwerking met Erdee Media Groep. In het schoolseizoen 2018-2019 zal een nieuwe editie van de Grote Mediawijsheidsquiz worden georganiseerd. Meedoen? Geef jouw brugklas op!

Meer nieuws

  • Ik zie je glimmen!

   “It’s not what you do, it’s how much love you put into the doing.” (Moeder Theresa, 1910-1997). Ik moest eraan denken bij het verhaal van Caroline, een van de studenten van de post-hbo-opleiding Jonge kind. Bij haar diplomering vertelt ze iets over de opbrengst van deze studie.

  • Nieuwe cursus dyslexie: 'continuüm van zorg remediëren'

   Myrthe gaat blij naar huis. Vandaag heeft ze eindelijk een zeven gehaald voor spelling! De afgelopen maanden heeft ze extra begeleiding gekregen van juf Jasmijn. Drie keer per week heeft ze geoefend met lastige regels. Wat zullen papa en mama trots op haar zijn!

  • Drie redenen om de Conference Primary English te bezoeken

   Enthousiaste sprekers en workshopleiders staan klaar om tijdens de Conference Primary English hun publiek mee te nemen in de wereld van Engels voor jonge kinderen. Deelnemer van vorig jaar: “Met de tips die ik kreeg in de workshop kon ik direct de volgende dag aan de slag.”

  • Snuffelen aan het telefoontoestel

   ‘Wat kun je met een smartphone allemaal doen?’ De kinderen van groep 1 van de Koningin Wilhelminaschool in Zoetermeer hoeven daar niet lang over na te denken. ‘Kijken of het gaat regenen.’ ‘Een appje sturen.’ ‘Een selfie maken.’ De school gebruikt de Stapp-methode om de kinderen te leren kritisch en wijs om te gaan met nieuwe media. DRS Magazine woonde een les bij.

  • Mooie scores voor lvo-studenten bij landelijke kennistoetsen

   Studenten van de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs bij Driestar hogeschool scoren goed op de landelijke kennistoetsen in december. Bij meerdere vakken is de score 100%!