1V1 meest mediawijze klas 2017 12 februari 2018

Leerlingen van klas 1V1 van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem hebben in de eerste week van februari de finale van de Grote Mediawijsheidsquiz gewonnen. De klas liet daarmee V1M van het Ichthus College uit Veenendaal en K1GA van het Van Lodenstein College uit Kesteren achter zich.

Aan de Grote Mediawijsheidsquiz van Driestar educatief startte in november met ruim twaalfhonderd leerlingen van negen middelbare schol. De drie beste klassen streden afgelopen donderdag vol enthousiasme om de hoofdprijs op de redactie van het Reformatorisch Dagblad. Ze maakten een vlog, schreven berichten voor de jongerenpagina’s in het Reformatorisch Dagblad en presenteerden een schooljournaal.
 
Bij de verschillende finale-events kwamen de vwo’ers van de Gomarus als beste uit de bus. Zij gingen er met een wisselbeker vandoor en kwamen vrijdag 9 februari met hun pagina in het Reformatorisch Dagblad.

Ook meedoen met de Grote Mediawijsheidsquis?

De Grote Mediawijsheidsquiz is ontwikkeld door Driestar educatief, in samenwerking met Erdee Media Groep. In het schoolseizoen 2018-2019 zal een nieuwe editie van de Grote Mediawijsheidsquiz worden georganiseerd. Meedoen? Geef jouw brugklas op!

Meer nieuws

  • Aan de slag met programmeren

   Besteed je al aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden? Daarbij hoort ook basiskennis van programmeren. Dat klinkt leuk, maar is meteen ook een uitdaging: hoe kun je daar aan werken? In de module leerlijnen in ParnasSys zijn nu twee leerlijnen beschikbaar die je daar heel concreet bij helpen.

  • Tips voor de invulling van zorgniveau 2 en 3 bij dyslexie

   De algemene leidraad van het Masterplan Dyslexie herzien en aangescherpt. Wij nemen je mee in de belangrijkste punten met betrekking tot zorgniveau 2 en 3.

  • Leer je leerlingen omgaan met geld

   Het doel van de 'week van het geld' is leerlingen te leren omgaan met geld

  • VIDEO: mannelijke studenten van Driestar hogeschool overmeesteren basisschool in Scherpenzeel

   Pabostudenten van het Men Only-team van Driestar hogeschool ‘overmeesterden’ vandaag basisschool De Wittenberg in Scherpenzeel. Ze deden mee aan een landelijke actie van pabo’s waarmee aandacht wordt gevraagd voor het tekort aan meesters in het onderwijs. Bekijk de video!

  • ZIEN! en monitoring sociale veiligheid op het ZML

   Voor sommige kinderen in het so/vso zijn de bestaande leerlingvragenlijsten te talig en abstract. Je leest hier meer over de speciale versies die voor hen zijn ontwikkeld én over de pilot waarmee je aan de monitoringsplicht voor sociale veiligheid kunt voldoen.