Ready….set…go…for a Cambridge Course! 10 juni 2021 Door Wim Vos, trainer Engels

Maak even een pas op de plaats, neem een korte pauze, take five: die Cambridge Cursus, ga ik die dit jaar nu wel of niet doen? Het trekt al jaren, ik kan het goed gebruiken, yes or no?

Je hebt wellicht allerlei sixes and sevens: weinig tijd, Engels niet goed genoeg, zo lang geleden gestudeerd, andere plichten, taken en prioriteiten.
 
Die bezwaren kan ik niet wegnemen. Wel de andere kant benadrukken. In Schotland kennen ze de eightsome, een dans voor acht personen. Een vergelijking tussen een dans en (meer) Engels leren (spreken) is toepasselijk, zeker ook voor mij, zonder enige danservaring ever! Dus struikelen, vallen en opstaan, beetje dwarrelen om elkaar heen, (mee)bewegen met de ander, elkaar ([nog] niet) begrijpen, maar wel steeds vloeiender en sneller en vooral met elkaar, in een eight-, nine-, ten- or moresome!

Maatwerk

Omdat we aan het begin van de cursus een instaptoets gebruiken, kom je in een groep terecht die op hetzelfde niveau beweegt als jij. Bovendien is maatwerk belangrijk voor ons. Dus binnen de groep en daarbuiten, word je begeleid op jouw eigen niveau. Alleen je Engels verbeteren? Welcome! Examen doen na de cursus? Let’s go! Het Cambridge Certificaat wordt wereldwijd erkend en werkgevers vragen er steeds vaker om. 

Gevarieerd

We gaan the whole nine yards. Veel nadruk ligt op spreken, individueel, in groepjes en als klas. De overige vaardigheden, zoals lezen, luisteren en schrijven, sneeuwen allerminst onder! Interactief, gevarieerd en uitdagend. Naast de (werk)colleges gaan we ook thuis aan de slag met Engels. Kortom, best een pakket werk, maar we doen het samen, we zwieren er op los, wat regelmatig voelt alsof we ons op cloud nine bevinden!

Studiereis

Mocht je ondergedompeld willen worden in het Engels en refreshed and inspired weer boven komen: een studiereis naar het prachtige Broadstairs (UK) is een optioneel onderdeel van de cursus. In de meivakantie wordt daar een week lang een grondige taaltraining gegeven op Hilderstone College met verblijf in Engelse gastgezinnen.

Nice to meet you!

Ten to one dat je inmiddels kriebels voelt om voor yes te gaan. Ondertussen is take five uitgelopen tot take ten. Als je er nog niet helemaal uit bent, volg deze link en vind more information. Of spreek iemand die de cursus gedaan heeft, dan weet ik helemaal zeker dat we bij de aanvang van de cursus kunnen zeggen: It’s my great pleasure and privilege to meet you here!