Experience the Challenge of a Cambridge Course 15 mei 2019 Door E. (Elsa) van Wessel

Even voor half zeven druppelen de cursisten langzaam binnen. De hoofdredactrice van een vrouwenblad, een receptioniste, een basisschooljuf, een professor theologie …People from all walks of life die hier komen met hetzelfde doel: vloeiend Engels leren spreken en begrijpen! Hoewel de meeste cursisten elkaar aan het begin van de cursus niet kenden, hebben ze al snel een band met elkaar opgebouwd. Dat komt mede door de veelzijdige en interactieve werkvormen die deel uitmaken van de Cambridgecursus.

Luisteren en spreken

De les wordt vaak begonnen met een informatief clipje. Zo hebben we onlangs een mini-biografie over het leven van Stalin bekeken. Maar ook de preek bij het huwelijk van Prince Harry en Meghan Markle kwam voorbij en het Pesach feest in Israël. De studenten krijgen van te voren vragen die ze tijdens het kijken beantwoorden en daarna wisselen de cursisten hun ideeën uit in kleine groepjes. Alles in het Engels uiteraard.

Lezen en schrijven

Naast deze skills in luisteren en spreken, wordt er in de Cambridgecursus ook gewerkt aan lezen en schrijven. In mijn groep lees ik vaak een boek met de studenten waarvan we de inhoud verdelen over de 16 cursusavonden. Dit jaar was dat Caleb’s crossing van Geraldine Brooks. Het boek geeft een prachtig inkijkje in het leven van de eerste zeventiende-eeuwse immigranten in Amerika en hun ontmoetingen met de oorspronkelijke bewoners, de Indianen.

Studiereis

Ontmoetingen met culturen, geschiedenissen en boeiende landen. Je kunt echter ook echt de boot pakken en op reis gaan want een taaltraining in het prachtige Broadstairs (UK) is een optioneel onderdeel van de cursus. In de meivakantie wordt daar een week lang een grondige taaltraining gegeven op Hilderstone College waarbij de Cambridgecursisten verblijven in Engelse gastgezinnen. Deze week kwamen mijn studenten daar enthousiast en vol verhalen van terug.

Maatwerk

De Cambridgecursus biedt maatwerk. Of iemand nu 20 jaar geen Engels meer gesproken heeft of het vrijwel dagelijks gebruikt, de instaptoets aan het begin bepaalt het niveau en elke cursist belandt zo in een groep die bij hem of haar past.

Sommige cursisten volgen de cursus puur om hun Engels te verbeteren. Anderen sluiten de cursus af met een examen. Het certificaat dat ze daarbij ontvangen blijkt deuren te openen bij werkgevers en is ook wereldwijd erkend.

Enthousiast geworden? Je kunt je aanmelden via deze link.