Desert or dessert? That’s the question 7 september 2022 Door Diana Geurts

Desert or dessert? Wat is het verschil in uitspraak? Weet ik wat deze woorden betekenen? Kan ik in het Engels uitleggen wat het verschil is tussen beide betekenissen, waarbij ik volledige zinnen gebruik of zelfs beeldspraak waarmee ik dieper inga op de eventuele gedachten achter een ‘desert’ of een ‘dessert’?

Het spreken van de Engelse taal en het vormen van klanken en zinnen vooraan in de klas kan menig leerkracht nogal wat zweetdruppeltjes opleveren. Het lijkt alsof je voorin de klas in een ‘desert’ bent beland. Je krijgt het warm, zweet peentjes en de Engelse woorden komen er niet meer zo vloeiend uit. Wat was dat woord ook alweer? Je probeert jezelf nog enigszins uit te drukken, maar je krijgt het warmer en warmer… Totdat je misschien wel gewoon de moed verliest om heel de les Engels te spreken en het dan maar gewoon niet meer doet…

Een oase 
Als je moeite hebt om jezelf op een ontspannen en zekere manier uit te drukken in het Engels, bieden wij je graag een oase aan, waar je in alle rust en veiligheid je Engels kunt oefenen en waar alle gebieden binnen de Engelse taal, namelijk Reading, Writing. Listening, Speaking en Use of English, geoefend kunnen worden. Om op deze manier met de Engelse taal bezig te zijn, geeft je als leerkracht rust en zekerheid voor de klas.

Het begin 
Onze Cambridge cursus begint weer op woensdagavond 28 september 2022 van 18.30 tot 21.00 uur, waarin we in zestien lessen binnen verschillende niveaugroepen (B1, Pre-B2, B2 en C1) aan je Engels werken. We geven ook zeker aandacht aan de spreekvaardigheid, waarbij onder andere uitspraak, intonatie en woordbetekenis volop aan bod komen.

Van woestijn tot toetje 
Door de Cambridge cursus verandert jouw woestijn in een heerlijk toetje! Door te oefenen met Engels kun jij met een fris en fruitig gevoel voor de klas staan, zodat jouw lessen echt, door jou, in het Engels gegeven kunnen worden. Om een voorbeeld te zijn voor jouw leerlingen, zodat zij ervaren dat de Engelse taal heel normaal is, omdat de juf of meester ook gewoon Engels spreekt. Wat zou dat een heerlijke kers op de taart zijn voor jouw Engelse lessen!
 
Schrijf je snel in en we zien je graag in onze Cambridge lessen.