Broadstairs studiereis: Culture, Course and Cakes 20 juni 2018 Door Hanneke de Leede

Een groep van ongeveer 20 deelnemers is net terug van de Hilderstone studiereis die Driestar onderwijsadvies ieder jaar organiseert. Voor de meesten voelt deze week als een mooie combinatie van intensieve taalstudie en verrijkende ontmoetingen met onze Engelse buren.

Dit is een verslag van de reis in 2018. Dit jaar gaan we weer! Er zijn nog vier plekken beschikbaar. Meld je hier aan.

Leerkrachten in het basisonderwijs werken tijdens deze week vooral aan hun eigen vaardigheden. Hierbij wordt door de docenten goed rekening gehouden met de context waarin wordt gewerkt zodat de lessen een praktische focus hebben. Zelfs een bezoek aan de Upton Junior school ontbreekt niet.
Mensen die zich voorbereiden op een Cambridge examen krijgen een op maat gemaakt programma aangeboden. Bekwame trainers staan klaar om hen verder te helpen met hun vocabulaire en spreekvaardigheden.

Als je dan na die dagelijkse lessen terugkomt bij je gastgezin, krijg je nieuwe uitdagingen om je Engels te oefenen. Een week van onderdompeling in de taal geeft enorm veel leermomenten die je in Nederland niet snel vindt.

Hoewel de week als ‘hard werken’ wordt ervaren, is er ook ruimte in het programma om met de groep ontspannende activiteiten te ondernemen. Denk aan een verfrissende wandeling langs de kliffen van Broadstairs, of aan het bijwonen van een Evensong in de kathedraal van Canterbury waarin de lof van God wordt bezongen door indrukwekkende jongensstemmen.

Deelnemers van de reis geven terug dat ze uitgedaagd zijn, dat de trainers kwalitatief goede lessen geven met veel afwisseling, dat de sfeer in de groep als positief en opbouwend is ervaren en dat de traditionele cakes bij het lokale bakkertje net die extra aansporing zijn om zelfs in de pauzes Engels te blijven spreken!
Heb je altijd al iets aan je Engels niveau willen doen, maar je kunt je er niet toe zetten? Ben je je aan het voorbereiden op een Cambridge examen, maar heb je het gevoel dat je toch nog wel wat extra input kunt gebruiken? Een weekje taaltraining aan het Hilderstone College in Broadstairs (Engeland) zou wel eens kunnen bieden wat je zoekt.