Symposium ‘Woorden van waarde: het hoogste woord voor het kleinste kind’

Van28 september 15:30
tot28 september 20:30
Locatie:Gouda, Driestar educatief

Van harte welkom op het symposium ‘Woorden van waarde’ van Evangeliestek op vrijdag 28 september 2018 in Gouda. Het symposium gaat over het belang van waardevol onderwijzen uit de Bijbel aan (kleine) kinderen. Het is bedoeld voor leerkrachten, ouders en ambtsdragers.

Voor de derde keer organiseert Evangeliestek een symposium rondom het thema ‘Kind en geloof’. Dit symposium wordt mede ondersteund door Driestar hogeschool, Bond van de Hervormde Zondagsscholen en de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Programma

“Wat doet God eigenlijk in de hemel?”
''Waarom geloven de buren niet in de Heere?''
“Hoe heeft God ons konijn gemaakt?”
“Waarom laat Hij mensen ziek worden?”
 

Kinderen zijn vaak heel open en eerlijk in hun vragen over God en de Bijbel. Wat vertel je wel en wat niet? Welk Godsbeeld en mensbeeld geef je mee met je antwoord? En hoe breng je de soms moeilijke woorden dicht bij het hart? Wat is de waarde van het vertellen over zonde en genade? Tijdens dit symposium gaan we horen van het belang van waardevol onderwijzen uit de Bijbel aan (kleine) kinderen.
 
Het is fijn om kinderen te vertellen uit de Bijbel en belangrijke kernwoorden door te geven. Woorden van waarde die al belangrijk zijn voor het kleinste kind in allerlei situaties.

Het symposium Woorden van waarde: het hoogste woord voor het kleinste kind wordt gehouden op vrijdag 28 september van 15.30 tot 20.30 uur in Gouda. Er zijn twee hoofdlezingen door. dr. A.J. Kunz en N. Selles-ten Brinke en twee workshopsrondes. Je kunt kiezen uit veertien verschillende workshops. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.evangeliestek.nl/symposium.