Symposium Hoogbegaafdheid

Van 22 maart 13:30
tot 22 maart 20:00
Locatie: Ichtus College, Veenendaal

Al een aantal jaar werken we met verschillende christelijke scholen, onderwijskundigen en ontwikkelaars op het thema hoog- en meerbegaafdheid aan draagvlak voor de verbinding van PO en VO . Om die verbinding te bereiken organiseren we jaarlijks een landelijk symposium voor collega’s van christelijke scholen. Ben jij er ook bij?

Onderstaand programma is onder voorbehoud van aanvullingen en wijzigingen.

De hoogbegaafde jongere

Het thema van dit symposium is 'Van PO-groep1 naar VWO 6: de behoefte van de HB-jongere in zicht'. Dit komt aan bod in de hoofdlezing waarin antwoord wordt gegeven op de vraag 'Sturen we de juiste leerlingen naar de plusklas?'. Daarnaast werken we samen aan een begeleidingsformulier rondom hoogbegaafdheid, zijn er ronde tafelgesprekken over vrije onderwerpen en is er een infomarkt. 

Workshops

We hebben weer een gevarieerd aanbod aan workshops opgesteld. In twee workshoprondes kun je uit de volgende workshops kiezen: 
  • Samen leren HB-jongeren signaleren: waarom zie ik toch niet de juiste leerling?
  • Moeten we collega’s overtuigen of meenemen? Hoogbegaafdheid is een concept en geen label!
  • de rol van de ouders  in de begeleiding EN dat begint bij een goede intake in groep 1
  • De Dubbel Bijzonder Begaafde leerling en algemener: misdiagnoses en foute signaleringen
  • de rol van de IB-er en Zorg coördinator in het doorgaande begeleidingsproces
  • hoe komt het dat een goede doorlopende begeleiding toch maar niet van de grond komt?

Brengen en halen

Dit symposium staat vooral in het teken van brengen en halen. Daarom is er veel tijd om met elkaar te overleggen in bijvoorbeeld een ronde tafelgesprek met een vrij onderwerp. Daarnaast willen we samen een begeleidingsormuulier van PO1 naar VWO6 opzetten en een een 'moet-je-lezen-boekenlijst' maken. Ook tijdens het samen borrelen en eten is er uitgebreid de tijd om interessante artikelen en nieuwtjes met elkaar te delen. 

We willen deze ontmoetingen graag blijvend versterken. Daarom is er op de website een afgeschermd gedeelte waar je andere deelnemers kunt ontmoeten om zo voor en na het symposium met elkaar in contact te blijven.  

Meer informatie en aamelden

Alle informatie over dit symposium vind je op www.chb-beleid.nl. Je kunt je daar ook aanmelden. Voor meer informatie neem je contact op met Joop de Goede via symposium@chb-beleid.nl