Symposium De pedagogische nalatenschap van dr. M. Golverdingen

Van7 oktober 14:00
tot7 oktober 17:00
Locatie:Driestar educatief, Gouda

Op woensdagmiddag 7 oktober 2020 organiseert Driestar educatief een bijeenkomst over de pedagogische nalatenschap van dr. M. Golverdingen. Wie was ds. Golverdingen als pedagoog , wat is de blijvende waarde van zijn pedagogisch denken en wat betekent dit voor de opdracht van het christelijk onderwijs anno 2020?

Ds. Golverdingen behoorde tot de founding fathers van het reformatorisch onderwijs zoals we dat nu kennen. Zijn denken over pedagogiek inspireert het reformatorisch onderwijs tot op de dag van vandaag. Driestar educatief en het netwerk Pedagogiek, Theologie en Onderwijs staan daarom stil bij zijn pedagogische nalatenschap in een bijeenkomst in Gouda. Van harte welkom!

>> lees hier de Pedagogisch In Memoriam van Ds. M. Golverdingen geschreven door dr. Bram de Muynck

Sprekers

De heren Daan Vogelaar en Cor Bregman, die in dezelfde tijd als ds. Golverdingen publiceerden over het reformatorisch onderwijs, gaan tijdens het symposium in op de historische context van zijn werk. Anthonie Golverdingen, docent in het voortgezet onderwijs, geeft een persoonlijke reflectie over op welke manier het denken van zijn vader hem motiveert in zijn werk als docent. Dick van Meeuwen, lid van het college van bestuur van het Hoornbeeck College en het Van Lodenstein College, gaat in zijn bijdrage in op de hedendaagse praktijk van het reformatorisch onderwijs. Bram de Muynck en Bram Kunz, werkzaam bij Driestar educatief, stellen aan de orde hoe de pedagogische nalatenschap van dr. Golverdingen zich verhoudt tot hedendaagse pedagogische idee├źn. Zij zijn de hoofdauteurs van een christelijke schoolpedagogiek die Driestar educatief in 2021 hoopt te publiceren.

Doelgroep

Professionals in het onderwijs en andere ge├»nteresseerden die een band hadden met ds. Golverdingen of speciale belangstelling hebben voor het reformatorisch denken over pedagogiek.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 7 oktober 2020 in het gebouw van Driestar educatief in Gouda, uiteraard met inachtneming van de coronaregels van het RIVM. Vanwege deze regels is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan voor deze bijeenkomst!

Kosten en aanmelden

De kosten van deze bijeenkomst zijn € 20 per persoon. Ben je alumnus? Dan kun je je waardebon inleveren. Je kunt je aanmelden via onderstaand inschrijfformulier.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Cora Palsgraaf (organisatorisch) of Henk Vermeulen (inhoudelijk). 

Het maximum aantal deelnemers voor dit symposium is bereikt. Aanmelden is dus helaas niet meer mogelijk.