Studiedag Europa voor docenten maatschappijvakken

Van3 april 09:00
tot3 april 21:30
Locatie:Brussel (vertrek vanaf Dordrecht)

Brexit, privacyregels, vluchtelingencrisis … Om relevante lessen te geven, kun je als docent maatschappijvakken niet om de Europese actualiteit heen. Een thema als gender blijft wat meer op de achtergrond, maar heeft grote invloed op ons leven. Het is belangrijk dat je als christelijke docent maatschappijvakken hierover goed geïnformeerd bent. Ga je mee naar de studiedag in Brussel?

Deze dag wordt georganiseerd door Driestar onderwijsadvies, de European Christian Political Movement (ECPM), het platform GRIP en het netwerk Identiteit & Kwaliteit.

Inhoud

We besteden aandacht aan Europa in het algemeen, en specifiek aan ontwikkelingen rond het Europees beleid op het gebied van gender en de impact die dit onderwerp op ons heeft. We worden hierover bijgepraat door parlementariërs en inhoudelijk deskundigen. Ook bezoeken we een plenaire vergadering van het Europees Parlement. We oriënteren ons op interessante mogelijkheden voor activiteiten met leerlingen: het Parlementarium en het Huis van de Europese geschiedenis. We sluiten af met een kort bezoek aan het centrum van Brussel. Hieronder vind je het complete overzicht van het programma.

Kosten

De ECPM stelt een subsidie beschikbaar voor dit programma. Daardoor kunnen we de kosten laag houden. De kosten bedragen € 75,- per deelnemer.

Praktische informatie

We vertrekken op woensdag 3 april om 9.00 uur uit Dordrecht en hopen daar ’s avonds rond 21.30 uur weer terug te zijn. Specifieke informatie ontvangt u na aanmelding

Programma

  • Aankomst en registratie in het Europese parlement
  • Ontvangst door Leo van Doesburg Director for European Affairs and Policy Advising ECPM
  • Presentatie door Marek Jurek, lid van het Europese Parlement en initiatiefnemer van de Convention on the Rights of the Family
  • Lunch met Europarlementariërs Bas Belder (SGP) en Peter van Dalen (CU)
  • Presentatie door ADF International en de European Evangelical Alliance
  • Rondleiding en bijwonen plenaire vergadering Europese Parlement
  • Keuzeprogramma: beoek aan Parlementarium of Huis van de Europese geschiedenis
  • Bezoek stadscentrum Brussel
  • Afsluitend diner

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Deze studiedag is bedoeld voor docenten maatschappijvakken. De maximale groepsgrootte is 30 personen. Meld je dus snel aan!

_AanmeldformulierDriestareducatief_553ID:
0
     
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Factuurgegevens    
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Akkoord algemene voorwaarden: