Schoolleiderstweedaagse

Van4 maart 09:00
tot5 maart 14:00
Locatie:De Vanenburg, Vianen

Het is inmiddels een traditie aan het worden: iedere twee jaar wordt een tweedaagse voor schoolleiders georganiseerd. Dit keer op 4 en 5 maart 2021. Deze tweedaagse is bedoeld voor alle schoolleiders in het primair- en voortgezet onderwijs.

Vanwege het coronavirus moesten we de tweedaagse voor schoolleiders van 2 en 3 april 2020 helaas uitstellen. Maar goed nieuws, er is een nieuwe datum. Het thema, programma en sprekers blijven ongewijzigd: De strijd om het kind. Lees hier alle informatie over de tweedaagse, en gelegenheid om aan te melden. Had u zich al aangemeld voor april 2020? Dan is uw inschrijving automatisch overgezet, hierover heeft u een bericht ontvangen.

Tijdens de tweedaagse op 4 en 5 maart 2021 wordt dieper ingegaan op de betekenis van christelijke pedagogiek in een kantelende tijd, waarin veel vloeibaar en subjectief lijkt te worden. Hoofdspreker is prof. dr. W. van Vlastuin. Je kunt je nu aanmelden!

Leiderschap, identiteit en maatschappelijke ontwikkeling

De tweedaagse richt zich op drie onderwerpen die relevant zijn voor de schoolleiders: leiderschap, identiteit en maatschappelijke ontwikkelingen. Naast bezinning op deze thema’s zijn de onderlinge ontmoetingen en gesprekken van grote meerwaarde.

Over het thema

Opvoeding en (burgerschaps)onderwijs staan momenteel weer hoog op de agenda. Onze kinderen leven in een kantelende tijd, waarin veel vloeibaar en subjectief lijkt te worden. Van alle kanten wordt aan het kind getrokken. Er worden nieuwe vaardigheden van het kind gevraagd, maar ook van hun opvoeders en onderwijzers. In de samenleving en ook binnen de gereformeerde gezindte leven veel verschillende opvattingen over wat kinderen nodig hebben. Deze tweedaagse wil een uitgebreidere bezinning bieden op dit complexe, maar urgente thema.

Over de hoofdspreker

De hoofdspreker is prof. dr. W. van Vlastuin, schrijver van ‘Van hart en hoofd, een essay over Christus-identiteit in het onderwijs’. Hij zal ingaan op christelijke pedagogiek in deze tijd. Daarbij zal hij verschillende theologische posities duiden die als denkkader fungeren bij het spreken over christelijke pedagogiek. Want de manier waarop wij naar een kind kijken vanuit theologisch perspectief is van invloed op onze visie op pedagogiek en onderwijs. Ook zal hij vanuit zijn visie duidelijk maken wat binnen onderwijs en opvoeding nodig is om onze kinderen te vormen en te onderwijzen.

Boeiende sprekers en ontmoeting

Naast prof. Van Vlastuin zal ook prof. C. Bakker zijn opwachting maken om de gedachten van prof. Van Vlastuin te verbinden aan maatschappelijke thema’s die op de scholen afkomen. Prof. C. Bakker is verbonden aan de Universiteit van Utrecht en houdt zich diepgaand bezig met religiositeit en onderwijs. Verder is er een recreatief gedeelte waarin ontmoeting een grote rol speelt. ’s Avonds volgt een inhoudelijke bijdrage door dr. Elsbeth Visser-Vogel die vanuit het perspectief van de jongere naar de vormingsopdracht van de school zal kijken.
 
De tweede dag wordt de stap gezet naar de praktijk om met elkaar te verkennen wat dit voor de schoolleider betekent. Dit zal gedaan worden onder leiding van Rens Rottier, bestuurder van Driestar educatief. De tweedaagse wordt bezinnend afgesloten door ds. J.M.J. Kieviet. Ook is er uitgebreid de gelegenheid om te genieten van de omgeving en gesprekken met collega’s.
 
De tweedaagse start op donderdagochtend 4 maart 2021 op De Vanenburg in Putten en is inclusief overnachting op locatie. Je kunt ook al op woensdagavond arriveren.

Praktische informatie

De tweedaagse wordt georganiseerd door Driestar onderwijsadvies en VGS. Hieronder nog even wat praktische zaken op een rijtje.
 
Datum 4 en 5 maart 2021
Tijden Start 4 maart om 9.00 uur, einde 5 maart om 14.00 uur
Overnachting De tweedaagse is inclusief overnachting, tweede overnachting vooraf (4 op 5 maart) optioneel
Aantal uur 16 uur
Kosten Standaard: €695,-
  Met extra overnachting:  €745,-
Doelgroep Schoolleiders, dat wil zeggen directeuren, bestuurders, teamleiders van primair en voortgezet onderwijs

Meer informatie en aanmelden

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Wim van den Bosch.
Aanmelden voor de tweedaagse kan via het aanmeldformulier hieronder.

     
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
School of organisatie    
     
Evenement    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
     
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.