Schoolleidersdag 2020

Van2 oktober 09:00
tot2 oktober 13:00
Locatie:Van der Valk Hotel Houten (Hoofdveste 25)

Op 2 oktober 2020 organiseert Driestar onderwijsadvies samen met VGS de jaarlijkse Schoolleidersdag. Deze dag heeft als doel schoolleiders toe te rusten voor hun taak en geeft gelegenheid om te netwerken. Het thema dit jaar is: De school na(ar) de crisis.

Scholen worden gedwongen hun onderwijs anders te organiseren, met andere middelen en via nieuwe wegen. Verandert dat de opvatting over ‘Wat is goed onderwijs?’ Als schoolleider krijg je veel te verstouwen in crisistijd. Regie nemen, vertrouwen geven, koers houden, goed communiceren en vooral: nabijheid doen ervaren in tijden van afstand. Kortom, je schoolleiderschap is in 2020 getest en uitgedaagd. Heeft het jou ook iets duurzaams opgeleverd? De (alternatieve) Schoolleidersdag op vrijdagochtend 2 oktober neemt je mee in deze reflectie. 

Sprekers

Na een opening en duiding vanuit bijbels perspectief door ds. W. Visscher (predikant gereformeerde gemeente Amerfsoort) zoomt Paul ’t Hart, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht, in op leiderschap in en na crisistijd. Wat doet een crisis met leiderschap en welke nieuwe vaardigheden vraagt dit van (school)leiders? ’t Hart deed ruime ervaring op in onderzoek doen naar en publiceren over publiek leiderschap en is een veelgevraagd spreker.

Vervolgens neemt Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie aan de VU te Amsterdam, ons mee in het verhaal over onderwijs. Wat betekent de crisis voor onze manier van denken over onderwijs? Welke onderwijskundige trends zien we ontstaan na crisistijd en wat betekent dit voor de praktijk van de school? En hoe verbinden we dat aan de ontdekkingen binnen de neurowetenschap? En nog belangrijker: wat is te verwachten in de toekomst?

Datum, kosten en locatie

De Schoolleidersdag 2020 wordt gehouden op vrijdag 2 oktober van 09.00 tot 13.00 uur (!) in Van der Valk Hotel Houten, Hoofdveste 25 in Houten. Een prachtige locatie, centraal gelegen bij Utrecht. De kosten voor deze dag bedragen €225,-

(!) Dit jaar bestaat de schoolleidersdag alleen uit een morgengedeelte. Helaas géén traditionele workshoprondes rekening houdend met de corona-maatregelen. Je ontvangt bij de uitgang een lunch om mee te nemen.

Doelgroep

Schoolleiders, dat wil zeggen directeuren, bestuurders, teamleiders van het primair en voortgezet onderwijs

Meer informatie en aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de schoolleidersdag. Rekening houdend met de corona-maatregelen is er slechts plaats voor 80 deelnemers. De sluitingsdatum voor de aanmeldingen is vrijdag 25 september 2020. Neem voor meer informatie contact op met Wim van den Bosch (onderwijsadviseur Driestar onderwijsadvies).