Regiobijeenkomst Vaksectie vraagt leider(schap)! in Gorinchem

Van28 maart 14:30
tot28 maart 17:15
Locatie:Gomarus Scholengemeenschap, Gorinchem

De auteurs van Onderwijs vraagt leiderschap brengen een nieuw boek uit: Vaksectie vraagt leider(schap)!

De essenties van Onderwijs vraagt leiderschap worden daarin toegepast op het leidinggeven aan een vaksectie. Het boek kan secties en hun leiders helpen om het functioneren van een vaksectie sterk te verbeteren, te groeien in het samen verantwoordelijk zijn voor het vak en de persoonlijke en professionele ontwikkelingen van de leden van de sectie. Vaksectie vraagt leider(schap)!, geschreven door Dick Both, Alex de Bruijn, Bram ter Harmsel en Rens Rottier, is een praktijkboek bij de bestseller Onderwijs vraagt leiderschap.

Bezoek een regiobijeenkomst

Op 15 maart (Gouda), 28 maart (Gorinchem) en op 18 april (Kampen) 2018 worden regiomiddagen georganiseerd over Vaksectie vraagt leider(schap)! We denken met elkaar na over vragen als: Waarom vraagt een vaksectie leiderschap? En hoe ziet dat leiderschap eruit? Na twee pitches over deze thema’s zullen we een denkbeeldige sectieleider ‘volgen’ in zijn werk de dilemma’s die hij tegenkomt bespreken in casussen. Vervolgens linken we dit aan het praktijkboekje van Vaksectie vraagt leider(schap)! Daarnaast zullen er wat good practices gedeeld worden door vakgroepleiders.Waarom vraagt een vaksectie leiderschap? En hoe ziet dat leiderschap eruit? Na twee pitches over deze thema’s zullen we een denkbeeldige sectieleider ‘volgen’ in zijn werk de dilemma’s die hij tegenkomt bespreken in casussen. Vervolgens linken we dit aan het praktijkboekje van Vaksectie vraagt leider(schap)! Daarnaast zullen er wat good practices gedeeld worden door vakgroepleiders.
 
Welkom op deze bijeenkomst voor leraren, sectieleiders, afdelingsleiders en bestuurders uit het vo, mbo en hbo. De middag is informatief, interactief en je krijgt een aantal essenties mee voor het leiden van een sectie. En natuurlijk ontvang je het boek, waarmee je zelf aan de slag kunt. 

Meer informatie en aanmelden

Toegangsprijs is € 30,- (prijs is inclusief het boek). Voor meer informatie kun je contact opnemen met met Rens Rottier, Dick Both of Alex de Bruijn. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Programma

  • 14:30 uur - Ontvangst
  • 15:30 uur - Opening en welkom
  • 15:40 uur - Waarom vraagt een vaksectie leiderschap?
  • 15:50 uur - Hoe ziet dat leiderschap eruit?
  • 16:00 uur - Wat doet een vaksectieleider (niet)?
  • 16:10 uur - Pauze
  • 16:30 uur - Simulatie dilemma's vaksectieleider en good practices
  • 17:15 uur - Afronding en vragenronde
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:

     
Adresgegevens    
     
Factuuradres    
     
Regiobijeenkomst    
Ik meld me aan voor:


     
Werkzaam bij    
     
Bevestiging