Oriëntatieavond leidinggevenden in het onderwijs

Van15 april 19:00
tot15 april 21:30
Locatie:Driestar educatief, Gouda

Op 15 april organiseren we in samenwerking met VGS een oriëntatieavond voor zij-instromers. Ben jij werkzaam als leidinggevende in het bedrijfsleven, heb je een geschikte opleiding of voldoende werkervaring als leidinggevende, maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Meld je aan om te ontdekken of een baan in het onderwijs iets voor jou is!

Waarom een oriëntatieavond voor zij-instromers?

Het tekort aan directeuren in het reformatorisch-christelijk (basis)onderwijs blijft actueel. We zijn daarom op zoek mensen die open staan voor een carrièreswitch. Driestar educatief vraagt samen met VGS aandacht voor het tekort aan goede leidinggevenden in het onderwijs. Leidinggevenden met ervaring in het bedrijfsleven of andere sectoren willen we daarom oproepen om serieus na te denken over de overstap naar het onderwijs.

Wat kan ik verwachten? 

Misschien vraag je je echter af of je voor een baan als leidinggevende in het onderwijs onderwijskundige vaardigheden nodig hebt? Een directeur in het onderwijs staat dicht bij de werkvloer en zal vaak de leerkrachten rechtstreeks aansturen en dan is ervaring in het onderwijs van belang. Bij grotere scholen (meer dan 250-300 leerlingen) ligt dat iets anders. Andere vaardigheden gaan daar een rol spelen en leidinggevende en bestuurlijke ervaring zijn dan belangrijker. In een dergelijke functie kan bovendien vaak gesteund worden op teamleiders of bouwcoördinatoren die bij uitstek betrokken zijn bij het onderwijskundige proces. Om een helder beeld te krijgen van een functie als leidinggevende in het onderwijs worden er tijdens de bijeenkomst ervaringsverhalen verteld.

Opzet oriëntatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst vertelt Pieter Beens zijn ervaringsverhaal. Hij was werkzaam in een leidinggevende functie in de zorg en is nu directeur van de Rehobothschool in Waddinxveen. Daarnaast zijn er bijdragen van VGS-bestuurder Pieter Moens over de waarde en inrichting van het reformatorisch onderwijs en van Gerben Heldoorn, manager Driestar onderwijsadvies, over de betekenis van het leidinggeven in het onderwijs.

Ben je na de oriëntatieavond overtuigd dat een baan als leidinggevende in het onderwijs iets voor jou is? Voor geïnteresseerden wordt een vervolgtraject opgezet. Zij krijgen begeleiding, doorlopen vervolgens een selectieproces en krijgen eventueel coaching in het eerste jaar dat ze directeur zijn. 

Doelgroep

De avond is bedoeld voor werkzame leidinggevenden in het bedrijfsleven die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en voor mensen met een geschikte opleiding/werkervaring die een (nieuwe) baan zoeken in het onderwijs.

     
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Functie en opleiding    
     
     
Akkoord    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
     
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.