Nascholingsdag Bewegingsonderwijs

Van6 maart 13:30
tot6 maart 19:00
Locatie:Gouda

Kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs is er alle ruimte voor spel! Wil jij het bewegingsonderwijs binnen jouw school weer een nieuwe impuls geven en je kennis over dit vak vergroten? Kom dan op woensdag 6 maart naar de nascholingsdag!

Voor de studiedag dit jaar hebben we gekozen voor het thema: ‘eigenaarschap voor het leren ligt bij de leerlingen’. Tijdens twee workshoprondes kun je je laten inspireren op het gebied van bewegingsonderwijs voor het basisonderwijs. In de eerste ronde willen we jullie allemaal kennis laten maken met een sport die nog niet zo veel wordt toegepast in het basisonderwijs maar waar wij enthousiast over zijn. In de tweede ronde zijn er meerdere workshops te kiezen. Uiteraard is iedereen welkom om aan het einde van de dag aan te schuiven voor een lekkere warme maaltijd.

De nascholingsdag is bedoeld voor (vak)leerkrachten die de leergang Bewegingsonderwijs hebben gevolgd, leerkrachten met een ‘oude’ bevoegdheid en voor cursisten die op dit moment nog blok 3 volgen van de leergang.

Kosten en aanmelding 

De kosten bedragen €125 per persoon, inclusief warme maatlijd. Aanmelden kan in het formulier onderaan de pagina. Hier kun je ook aangeven of je blijft eten en of je bepaalde dieetwensen hebt.

Locatie

De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van Driestar educatief, Burg. Jamessingel 2, 2803 PD Gouda.

Meer informatie?

Voor vragen kan je contact opnemen met Aria Pols-Graveland

Programma

 • 13.30u - Ontvangst
  Ontvangst in de foyer met koffie/thee.
 • 14.00u - Opening
  Opening en mededelingen in de kleine congreszaal.
 • 14.30u - Workshopronde 1
  De eerste workshopronde is voor iedereen gelijk. Er wordt kennis gemaakt met unihockey, internationaal 'floorball' genaamd. Onder leiding van een professional maken we kennis met deze sport die heel goed toepasbaar is in het basisonderwijs. In deze workshop leer je op welke manier kinderen het spel zelf gaande kunnen houden en op welke manier ze zelf verantwoordelijk kunnen zijn voor hun leren.
   
 • 16.00u - Pauze
  Pauze met wat drinken in de foyer.
 • 16.30u - Workshopronde 2
  In de tweede workshopronde kan er gekozen worden tussen drie workshops:

  Workshop 1: Voorkomen van motorische achterstand
  Workshopleider: n.t.b.

  Hoe kun je kinderen met een motorische achterstand ondersteunen binnen jouw school? Hoe kun je motorische achterstand in de praktijk voorkomen? Welke rol vervult de les bewegingsonderwijs daarbij? Welke mogelijkheden zijn er?

  Tijdens deze workshop ga je met elkaar in gesprek over de kansen en mogelijkheden om hier binnen de school vorm aan te geven.
   
  Workshop 2: Verantwoord de touwtjes uit handen geven
  Workshopleider: n.t.b.

  Deze workshop zorgt voor inspiratie om kinderen de ruimte te geven zich verder te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen leerproces. Hoe wil je dat kinderen tot ontwikkeling komen? We willen waarschijnlijk allemaal dat leerlingen leren bewegen, sociaal vaardig worden, gelukkig zijn, veel bewegen, hun eigen identiteit ontwikkelen en nog veel meer. Hoe geven we dat nu vorm en hoe zouden we dat in de toekomst vorm kunnen geven?
   
  Workshop 3: Impliciet leren
  Workshopleider: n.t.b.

  Wat is impliciet leren en hoe kun je dat toepassen in het bewegingsonderwijs? Vanuit een onderzoek kijken we wat er van belang is, dit wordt concreet gemaakt aan de hand van voorbeelden. Vervolgens wordt deze theorie praktisch gemaakt in de gymzaal. Je wordt uitgedaagd om mee te denken over de vertaling naar de praktijk en er is de mogelijkheid om dit zelf te ervaren en uit te wisselen. Na het volgen van de workshop heb je ideeën opgedaan om impliciet leren in je eigen praktijk (bewust) te kunnen toepassen.
 • 17.45u - Afsluiting
 • 18.15u - Maaltijd
  Voor degenen die zich hiervoor hebben opgegeven wordt er een maaltijd geserveerd in het restaurant.
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)    
     
School of organisatie    
Ik ben oud-student en wil gebruikmaken van mijn waardebon:

Ik ben student en volg blok 3:

     
Workshop(s)    
     
Maaltijd    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.