Literatuurmiddag Willem Barnard

Van12 maart 15:00
tot12 maart 17:00
Locatie:Online

De schat aan gedichten en liederen van Willem Barnard (1920 – 2010) ook bekend als Guillaume van der Graft, verdient aandacht van allen die betrokken zijn op kerk, geloof en poëzie. Zijn bijdrage aan de Nederlandse literatuur is moeilijk te overschatten. Daarom wordt hij tijdens de Literatuurmiddag op 12 maart voor het voetlicht gebracht. Van harte welkom!

​​​​​​​De aanleiding voor de keuze van Willem Barnard is het ‘In wind en vuur-project’ van Skandalon. Deze uitgeverij brengt in november 2021 (rond zijn sterfdag) alle liederen van de dichter in een driedelige uitgave op de markt. Voor liefhebbers een niet te missen uitgave.

Programma

We bieden een mooi en gevarieerd samengesteld programma waarin neerlandica Gerda van de Haar en theoloog Klaas Touwen, twee deskundige medewerkers aan het project, o.a. de tekst en het liturgisch gebruik van het prachtige lied Uit Oer is hij getogen toelichten. De muzikale kant mag uiteraard niet onbesproken en ongehoord blijven; die bijdrage wordt door Annemarie Nobel geleverd.

  • 15.00 uur: Opening en impressie (Arie van Groningen)
  • 15.15 uur: Uit Oer is hij getogen (1) - liturgie, kerkelijk jaar  (Klaas Touwen, hoofdredactie In Wind en Vuur)
  • 15.40 uur: Muzikaal intermezzo (Annemarie Nobel)
  • 15.55 uur: Leerlingen over Barnard
  • 16.00 uur: Pauze
  • 16.10 uur: Uit Oer is hij getogen (2) - liedkunst en poëzie (Gerda van de Haar, hoofdredactie In Wind en Vuur)
  • 16.45 uur: Impressie en afsluiting (Janneke de Jong)
  • 17.00 uur: Einde webinar

Gratis CD bij deelname

Deelnemers aan de webinar ontvangen de cd Mens in wind en vuur en een brochure met het bekende lied Uit Oer is hij getogen als voorpublicatie uit de nog te verschijnen bundel. De cd bevat Barnards twintig mooiste liederen in nieuwe, verrassende uitvoeringen, door het Vocaal Ensemble Duodektet en Johannette Zomer, sopraan. Ook ontvang je de brochure Uit Oer is hij getogen.  

Online

Door de coronamaatregelen is de literatuurdag dit jaar online. De literatuurdagen dragen altijd het karakter van toerusting en ontmoeting. Dat laatste element komt nu minder tot zijn recht. Toch denken we dat gezamenlijke deelname zorgt voor continuïteit en verbondenheid. Na je aanmelding ontvang je van ons een link om het webinar te volgen.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen €25,- per persoon. Aanmelden kan door middel van onderstaand aanmeldformulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arie van Groningen.

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Akkoord algemene voorwaarden:
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.