Inspiratiedag Bewegingsonderwijs

Van18 maart 14:00
tot18 maart 19:00
Locatie:Gouda

Op 18 maart is onze jaarlijkse studiedag voor Bewegingsonderwijs. Kom jij naar deze inspiratiedag? Dit jaar hebben we een kleinschalige opzet waarin je drie praktische workshops volgt. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus schrijf je snel in!

Inspiratiedag

Dit jaar hebben we een nieuwe opzet voor de nascholingsdag. In drie workshops gaan we met elkaar praktisch aan de slag. Gekozen is voor een zo breed mogelijk aanbod: van evalueren en beoordelen, nieuwe materialen tot atletiek als basis. Zo komen de verschillende onderdelen van bewegingsonderwijs allemaal aan bod. Kijk in het programma hieronder voor een uitgebreide beschrijving van de workshops. 

Kosten en aanmelding 

De kosten bedragen €125,- per persoon, inclusief warme maaltijd. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt.

Locatie

De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van Driestar educatief, Burg. Jamessingel 2, 2803 PD Gouda.

Meer informatie?

Voor vragen kan je contact opnemen met Aria Pols-Graveland

Programma

 • 14.00 uur - Inloop in de foyer
 • 14.15 uur - Opening
 • 14.30 uur - Workshop 1: Maak kennis met nieuwe materialen voor in de gymles
  Wellicht werk je al jaren met dezelfde materialen in je lessen bewegingsonderwijs. Toch zijn er vaak aantrekkelijke alternatieven die je gymles weer een nieuwe impuls geven. Erik neemt je mee en laat je actief kennismaken met nieuwe materialen zoals schuifvoetbal, KanJam en smartdisc. Het kan bijna niet anders of je wil na deze workshop je leerlingen laten spelen met deze fantastische materialen. 

  Deze workshop wordt gegeven door Erik Spiegelenberg. Erik is begonnen als vakleerkracht in het basisonderwijs en werkt nu als beweegspecialist bij Nijha. Nijha is een leverancier en inrichter van beweegomgevingen.
 • 15.30 uur - Pauze

   
 • 16.00 uur - Workshop 2: Evalueren en beoordelen
  Op de meeste rapporten wordt bewegingsonderwijs beoordeeld. Wat betekent dat echter voor je lessen bewegingsonderwijs? Op welke manier beoordeel je? Doet dat recht aan je visie op het vak en aan de ontwikkeling van je leerlingen in jouw lessen? Na een korte presentatie over evalueren en beoordelen ga je met de andere deelnemers in de praktijk aan de slag. Dit levert handvatten die toepasbaar zijn in je eigen onderwijspraktijk.

  Deze workshop wordt gegeven door Jordy de Haas. Jordy is vakleerkracht bewegingsonderwijs in het basisonderwijs
 • 17.00 uur - Workshop 3: Atletiek als basis
  Sneller, hoger, verder, rennen, springen, werpen en weer doorgaan. De sport atletiek komt in meerdere leerlijnen terug. In deze workshop leer je de lessen rond atletiek een nieuwe impuls geven. Belangrijke uitgangspunten hierbij: verbeteren, beleven en reguleren. Hierbij worden de nieuwste inzichten van impliciet leren toegepast en staat de leerling centraal in relatie tot de sport atletiek. Na deze workshop kun ook jij weer sneller, hoger en verder in je lessen bewegingsonderwijs.

  Deze workshop wordt gegeven door Bart Raijmakers. Bart is als docent atletiek verbonden aan de ALO Eindhoven
 • 18.15 uur - Maaltijd
  Voor degenen die zich hiervoor hebben opgegeven wordt er een maaltijd geserveerd in het restaurant.