Gratis workshop 'een goede muziekles'

Van31 mei 14:00
tot31 mei 16:30
Locatie:Driestar hogeschool, Burgemeester Jamessingel 2 te Gouda

Opvolgend aan het succes van de workshop in april organiseert Driestar onderwijsadvies opnieuw een gratis workshop ‘Een goede muziekles’ op woensdag 31 mei. Deze workshop is bedoeld voor groepsleerkrachten en onderdeel van de Music University Days.

Ook vorig jaar heeft Driestar onderwijsadvies deelgenomen aan de Music University Days waarbij een workshopmiddag wordt georganiseerd vanuit christelijk perspectief. Muziek biedt een toegevoegde waarde aan het leven, juist bij kinderen! Het is belangrijk dat leerkrachten hun kinderen met deze bijzondere scheppingsgave in aanraking laten komen en hen op een verantwoorde en goede wijze ervan laten genieten.

Doelgroep

(Onervaren) groepsleerkrachten die meer invulling willen geven aan muziekonderwijs in de klas. Ook de mensen die vorig jaar zijn geweest, zijn van harte welkom. We zullen weer nieuwe onderwerpen behandelen.

Kosten

De Music University Days worden gesubsidieerd. Deelname aan deze workshop is daarom kosteloos.

Wat wordt er gedaan

De workshop ‘een goede muziekles’ wordt geleid door Mariëlle Heidekamp. De deelnemers worden op een praktische wijze meegenomen langs de verschillende onderwerpen. Steeds wordt er vanuit de muziek zelf begonnen, waarbij het plezier in muziek maken voorop staat. Er zijn drie workshop rondes die door alle deelnemers gevolgd kunnen worden, er hoeft dus niet gekozen te worden. 
 
De onderwerpen van de workshops zijn:
  1. Wat is een goede muziekles? Hoe organiseer je een goede muziekles? Wat is de indeling? Wat komt er minimaal aan de orde in een les?
  2. Hoe ga je om met brommers? Je kent ze allemaal wel, kinderen die niet op toon kunnen zingen. Kan je die dan toch goed mee laten zingen? Welke invloed heb jij als leerkracht daarop?
  3. Hoe zet je luisterstukken in? Hoe zet je luisterfragmenten in en wat voor opdrachten kan je ermee doen?
Daarnaast zal het geven van muziekonderwijs vanuit christelijk perspectief en het werken aan eigenvaardigheid aan bod komen tijdens deze workshop.
 
Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen die je hebt rondom je eigen praktijk van het muziekonderwijs.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers, wees er dus snel bij!

Sorry, the maximum number of participants has been reached.