Dyslexiebelevingsavond in Raalte

Van24 maart 19:30
tot24 maart 21:30
Locatie:Raalte, KBS de Linderte (Richterambtweg 1)

Driestar educatief organiseert opnieuw een dyslexie belevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib'ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

De belevingsavond staat in het teken van ervaren en ontmoeten. Eerst geeft ​é​​é​n van onze dyslexiebehandelaren een korte uitleg over dyslexie. Daarna verandert de groep in een ‘klas’, waarin de dyslexiebeleving plaatsvindt. Na de beleving is er ruimte om met elkaar te reflecteren op het ‘dyslexiegevoel’. Hoe voelt het wanneer je niet goed mee kunt komen in de klas, wordt je daar lacherig van, of juist boos? Blijf je stug door ploeteren, of geef je de moed al op voor je begonnen bent? Veel ouders/verzorgers herkennen de emoties van hun kind bij zichzelf, maar hoe gaan de leerkrachten daar op school eigenlijk mee om?
 
Met zoveel (ervarings)deskundigen in een ruimte worden er iedere avond weer goede tips en tricks uitgewisseld over het begeleiden van een kind bij dingen die lastig zijn. Aan het eind van de avond gaat iedereen een ervaring rijker naar huis!

Programma

19.00 - 19.30 uur inloop met koffie en thee
19.30 - 20.30 uur sprekers en presentaties waardoor de dyslexiebeleving tot stand komt
20.30 - 21.00 uur mogelijkheid tot vragen stellen en afronding

Aanmelden

Het bijwonen van deze avond is kosteloos. ​Aanmelden voor de dyslexiebelevingsavond kan via onderstaand formulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anita Schuiling (06-15899810).

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
Ik kom als:


   
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.