Dyslexiebelevingsavond in Gouda

Van19 november 19:30
tot19 november 21:30
Locatie:Gouda, Driestar educatief

Driestar educatief organiseert opnieuw dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib'ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

De belevingsavonden staan in het teken van ervaren en ontmoeten. Eerst geeft een van onze dyslexiebehandelaren een korte uitleg over dyslexie. Daarna verandert de groep in een ‘klas’, waarin de dyslexiebeleving plaatsvindt.

Na de beleving is er ruimte om met elkaar te reflecteren op het ‘dyslexiegevoel’. Hoe voelt het wanneer je niet goed mee kunt komen in de klas, wordt je daar lacherig van, of juist boos? Blijf je stug door ploeteren, of geef je de moed al op voor je begonnen bent? Veel ouders herkennen de emoties van hun kind bij zichzelf, maar hoe gaan de leerkrachten daar op school eigenlijk mee om?
 
Met zoveel (ervarings)deskundigen in een ruimte worden er iedere avond weer goede tips en tricks uitgewisseld over het begeleiden van een kind bij dingen die lastig zijn. Aan het eind van de avond gaat iedereen een ervaring rijker naar huis!
 
De avond begint om 19.30 (inloop vanaf 19.00 uur) en zal rond 21.30 afgelopen zijn.

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. De dyslexiebelevingsavond wordt ook in Oosterland en Amersfoort georganiseerd.

Locatie van de bijeenkomst

Driestar educatief
Burgemeester Jamessingel 2
2803 PD Gouda

Aanmelden

Aanmelden voor de dyslexiebelevingsavond kan via onderstaand formulier. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nelleke ten Kortenaar.

Sorry, the maximum number of participants has been reached.