Update: coronabeleid Driestar educatief 13 oktober 2020

De omstandigheden rond het coronavirus wisselen voortdurend. Op deze plek lees je een overzicht van de meest recente maatregelen van Driestar educatief, die erop gericht zijn verspreiding van het virus tegen te gaan en gezondheid van collega’s, studenten en bezoekers maximaal te waarborgen.

Op dit moment gelden de volgende maatregelen bij Driestar educatief:

  • Medewerkers van Driestar educatief werken thuis, behalve waar het gaat om het primaire onderwijsproces en een ‘minimale bezetting’.
  • Bij ziekte of getest worden geldt sowieso: thuisblijven.
  • Bij klachten laten we ons testen.
  • In het gebouw volgen we de aangegeven looproute.
  • In alle gemeenschappelijke ruimtes (gangen, trappenhuizen, toiletten etc.) geldt een mondkapjesplicht. Let erop je eigen mondkapje mee te nemen. Tijdens bijeenkomsten in een lokaal mag hij (eventueel) af.
  • We schudden geen handen en wassen onze handen regelmatig.
  • We houden 1,5e meter afstand van elkaar.
  • Onderwijsadviseurs doen hun werk waar het kan op afstand, en als scholenbezoek of een bijeenkomst tóch fysiek nodig is, houden zij zich aan alle geldende voorschriften.
  • Stages gaan zoveel mogelijk door. Studenten houden zich ook op hun stageplek aan de coronaregels. De slb’er komt bij voorkeur op stagebezoek en stemt dit vooraf af met de school via de student.
Voor reeds geplande bijeenkomsten geldt momenteel dat deze plaatsvinden met maximaal 30 mensen. Waar mogelijk organiseren we een livestream voor de overige deelnemers. Ook zijn er bijeenkomsten die verplaatst of geannuleerd worden. Neem bij vragen contact op met de organisatoren van de bijeenkomst, of houd onze agenda in de gaten.

Kom je naar Gouda?

Mocht er toch een reden zijn om in een van onze gebouwen te zijn? Bekijk dan hieronder enkele documenten: En bekijk in de video hieronder hoe de anderhalvemeterregel wordt gehanteert in ons gebouw:

 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".