Schrijf je eigen boek 21 november 2017

De Kinderboekenweek is achter de rug, maar aandacht voor lezen en schrijven blijft natuurlijk het hele jaar door belangrijk. Ongetwijfeld laat je de kinderen in jouw (stage)klas weleens een tekst schrijven. Dat kan een verhaal zijn, een brief, een gedicht of een informatief stukje.

Maar heb je de kinderen weleens een boek laten maken? Hebben zij ervaren wat het is om een echte schrijver te zijn? Hebben ze de vrijheid gekregen om alles te laten gebeuren in hun tekst wat ze willen? Hebben ze ervaren hoe het voelt om dat hele proces van verzinnen, schrijven en bijschaven te doorlopen en uiteindelijk hun eigen boek in handen te hebben?
 
Kinderschrijflab is een tool om zelf op eenvoudige wijze een eigen boek te maken. Het is een online applicatie die flexibel in te zetten is en voor alle groepen geschikt is. Uiteindelijk kan het boek echt afgedrukt worden.
 
Je eigen boek schrijven: een fantastische leesbevorderingsactiviteit voor alle kinderen, maar zeker ook geschikt voor de hoogbegaafde leerlingen in je groep!

Wil je eerst nog wat meer lezen over het schrijven van een boek of kan je nog wel wat tips gebruiken. Kijk dan eens in onze catalogus of kom langs in de mediatheek.

Meer nieuws