Overname CPS door Driestar educatief een feit 12 juli 2018

Uiterlijk 31 december 2018 neemt Driestar educatief CPS Onderwijsontwikkeling en advies over. De afgelopen maanden hebben de organisaties intensief gesprekken gevoerd met als resultaat dat de beide vertrouwde namen en merken intact blijven.

“Met deze overname ontstaan synergie-effecten voor klanten van zowel Driestar educatief als CPS. Ook komt er meer aandacht voor productontwikkeling en innovatie”, aldus Suzan Koning (CPS) en Robert Zoutendijk (Driestar educatief).

Dankzij de overname komt een krachtige combinatie van twee onderwijsdienstverleners tot stand die van grote betekenis kan zijn voor het onderwijs in Nederland. In beide organisaties zit een schat aan ervaring, is sprake van continue kennisontwikkeling en vindt gedegen onderzoek plaats. Suzan Koning, bestuurder bij CPS: “Alles is gericht op het realiseren van mooi en kwalitatief goed onderwijs. Daarom wordt er de komende jaren flink geïnvesteerd in de verdere uitbouw van die kennis en ervaring. Het doel daarvan is duidelijk: de scholen profiteren daarvan.”

Twee merken

Suzan Koning is blij dat de overname een feit is. “Wij zochten naar een partij die de kwaliteit en de missie en visie van CPS waardeert en verder wil uitbouwen. Driestar educatief heeft vanaf het eerste moment ingezet op de continuïteit voor alle CPS-klanten en haar waardering uitgesproken voor onze kwaliteit. Het unieke van de nieuwe combinatie is dat zowel Driestar educatief als CPS hun eigenheid behouden: het blijven twee aparte organisaties en merken, die elk hun eigen klanten bedienen. CPS blijft daarom werken voor de volle breedte van scholen in Nederland.”

Bedrijfsvoering en praktijk
“Driestar educatief blijft trouw aan haar missie en bedient in de eerste plaats de christelijke en reformatorische scholen”, aldus Robert Zoutendijk, bestuurder bij Driestar educatief. “De herkenbare identiteit van Driestar educatief blijft, dat hebben we zorgvuldig geborgd in bedrijfsvoering en praktijk.”
 
Ruimte en toekomst
“De goede naam en de missie en visie van CPS zijn voor ons doorslaggevend geweest tijdens de gesprekken over de overname”, aldus Robert Zoutendijk. Beide partijen staan voor goed onderwijs, waarin de leerkracht als de spil wordt gezien bij onderwijsontwikkeling. “Zowel CPS als Driestar educatief hebben jarenlange ervaring, veel expertise en een sterk klantenbestand in de volle breedte van het onderwijs in Nederland. Het bundelen van krachten zal leiden tot bredere dienstverlening, waarin volop ruimte is voor productontwikkeling, blijvende  professionalisering van medewerkers en innovatie.”

Gezamenlijke focus

De focus van de beide organisaties blijft ook na de overname liggen op het inspireren, ontwikkelen en ondersteunen van leerkrachten en leidinggevenden in het onderwijs.

>> Meer weten? Lees hier onze FAQ.
 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".