Boeken ter ere van ons jubileumjaar 30 maart 2020

Dit jaar bestaat Driestar 75 jaar. Voor dit jubileumjaar zijn twee boeken uitgegeven: het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!


Magazine '75 jaar Driestar'

75 jaar De Driestar! In dit magazine komen enkele van de duizenden leerlingen en medewerkers van Driestar College en Driestar educatief aan het woord met herinneringen, meer of minder diepgaande beschouwingen en verhalen. De mooie foto's brengen je terug naar het verleden en spreken tot je verbeelding. Een magazine om nog lang bij na te genieten. 

Neem het verhaal van Arie van Groningen. Als oud-student pedagogische academie De Driestar (1973-1976) en onderwijsadviseur en docenten- opleider bij Driestar educatief (2002 tot heden) beschrijft hij Driestar in vijf bedrijven. Lees hier zijn verhaal. 

Bestel het magazine '75 jaar Driestar' in onze webwinkel.

Verhalenbundel 'Hier word je mens gemaakt...'

De Driestar staat al die jaren in een rijke traditie, gegrond op Woord en belijdenis. In deze bundel staan enkele verhalen die gaan over die rijke traditie. Ze gaan over onmogelijke lessen, de vaderlijke directeur Kuijt, een verwoeste kerk, stormachtige reiservaringen en het sjaaltje van een juf. De verhalen zijn geschreven door oud-studenten voor de verhalenwedstrijd die is georganiseerd in het kader van het jubileumjaar van De Driestar. Ook schrijfster, jurylid en oud-student Els Florijn schreef een verhaal. Tussen de verhalen door staan herinneringen van andere oud-studenten verwoord.

De verhalenbundel is ontstaan uit een verhalenwedstrijd. Het winnende verhaal is geschreven door Kees Moerman en werd gepubliceerd in het Rerfomatorisch Dagblad van 27 maart 2020. Lees hier het verhaal.

Bestel de verhalenbundel 'Hier word je mens gemaakt...' in onze webwinkel.

Jubileumactie 'Bidden met de Schrift'

‘Ademen is als we gezond mogen zijn op zich niet moeilijk. Dat doen we de hele dag door. Waarom is bidden dan wel zo moeilijk?’. Die vraag stelt ds. A.T. Vergunst in het boek ‘Bidden met de Schrift’. Dominee Vergunst hield in het voorjaar van 2018 voor Studium Generale een lezing over ‘Bidden met de psalmen’. Dit boekje is een uitwerking van deze lezing. Ook de bespreking van de vragen na de lezing zijn er in opgenomen. Als reactie op deze lezing benoemd hij: ‘Bidden kunnen we niet leren zonder Gods Geest. Laat daarom niet af Hem te vragen zoals de discipelen dat deden: ‘Heere, leer ons bidden. Leer ons beter te bidden en wilt U ons leiden door Uw Woord en Geest’.

In het jubileumjaar is dit boekje te koop voor de actieprijs van €7,50. Lees hier het eerste hoofdstuk van 'Bidden met de Schrift'. 

Bestel deze jubileumactie in onze webwinkel.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.