Bijzondere editie Kerstzangavond Driestar hogeschool 19 november 2020

De Kerstzangavond is voor velen een hoogtepunt in het jaar. Een volle Sint-Jan in Gouda, prachtige koorzang, honderden zingende studenten. Vanwege de coronasituatie kan het niet zoals eerdere jaren. Er komt dit jaar wel een heel bijzondere livestream-editie van de Kerstzangavond op maandagavond 14 december om 19.30u.

Koorzang

Een van de onderdelen van het pabocurriculum is het vak koorzang. Hier leren studenten in groepsverband meerstemmig zingen van allerlei muziekstijlen uit de muziekgeschiedenis. Meerdere keren per jaar vinden er uitvoeringen plaats van diverse koorzanggroepen.

Online

Vaste prik onder die uitvoeringen is de Kerstzangavond. Studenten, ouders, grootouders, familie en vrienden pakken samen in de prachtige Sint-Jan in Gouda. En ook dit jaar gaat de Kerstzangavond door, de studenten zijn al hard aan het oefenen op de muziekstukken. Dit keer is het echter geen fysieke bijeenkomst, maar een mooie online avond met koorzang, samenzang en sprekers.

Vader en zoon

Speciaal is ook dat zowel vader als zoon Kaptein een rol spelen bij de Kerstzangavond. Namens Semper Fidelis opent Bart Kaptein de bijeenkomst en ds. K.J. Kaptein, predikant hersteld hervormde gemeente te Ridderkerk, houdt een meditatie. Aan het eind komt drs. L.N. Rottier, voorzitter college van bestuur aan het woord en zal de avond afsluiten. Driestar hogeschool onderhoudt warme banden de christelijke school in Oekraïne, daarom is er ook een muzikale bijdrage van Radiance.

Livestream

Via driestar-educatief.nl/kerstzangavond kan iedereen meekijken met de livestream op maandagavond 14 december om 19.30u. Net als ieder jaar helpt ook studentenvereniging Semper Fidelis weer mee bij het organiseren.

Collecte

Meekijken met de livestream is gratis, wel vragen we u een gift over te maken voor Geef ze een TIEN! (samenwerkingsverband van Driestar educatief en Woord & Daad) en Vrienden voor Radiance (steun van een christelijke school in Oekraïne).

Een bijdrage overmaken kan via deze link of via het scannen van de QR-code hieronder onder vermelding van: KerstDriestar2020GZET-VVR.
QR-code-kerstzangavond.JPG

Kerstzangavond 2018

Wil je vast even in de sfeer komen? Bekijk hieronder dan de kerstzangavond van 2018 terug!
 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".