24 jaar bestuurder Rens in beeld 27 januari 2023

Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

Jubilea

Door de jaren heen heeft Rens als bestuurder heel wat jubilea meegemaakt, van zichzelf, collega's, maar ook van de organisatie. Tijdens het jubileum 'Driestar 75' werd er samen met het Driestar College en wethouder Van Vugt een 'jubileumboom' geplant. 

Rens_1.png 

Rens_8.png

Internationalisering

Goed christelijk onderwijs wereldwijd heeft een grote plek in Rens' hart. Veel contracten zijn gesloten (hier de bezegeling van een samenwerking tussen Driestar hogeschool en de North West University in Zuid-Afrika met een handdruk), verschilllende conferenties zoals INCE en IAPCHE en de warme banden die er zijn met de school in Zhytomir. 

Rens_7.png Rens_10.png
Rens_9.png

Boeken rondom Leiderschap

Rens Rottier heeft zich in zijn loopbaan hard gemaakt voor leiderschap binnen de scholen. Hij werkte mee aan verschillende boeken rondom dit thema. Recent nog aan het boek Stap voor stap naar stevig leiderschap. Hieronder zie je de overhandiging van de boeken Wees een gids en Wordt een heer.

Rens_5.png Rens_11.png

Betrokken bestuurder

Rens kent alle 300 medewerkers van naam, en dat zegt gelijk iets over Rens als collega. Aandacht voor de mens achter de collega, een praatje of een warme handdruk. Rens, bedankt!

Rens_12.png
Rens_13.png
Rens_14.png
Rens_15.png

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".