Webinar grip op gedrag: de positieve invloed vanuit school 18 mei 2021

Op 15 juni organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief het webinar ‘Grip op gedrag’. Tijdens dit webinar gaan Albert de Vries en Neely Anne de Ronde in op de invloed die je als onderwijsprofessional hebt op gedrag van leerlingen. Alle directeuren, ib’ers, leerkrachten, orthopedagogen en ambulant begeleiders uit het PO en VO en andere betrokkenen op het gebied van passend onderwijs: van harte welkom.

Hoe reageer je op leerlingen die gedragsproblemen laten zien? Helpt een time-out? Heeft straffen wel zin? Wat werkt het beste? Is er voor elk probleem een andere aanpak nodig? Wat als het allemaal niet lijkt te werken? Allemaal vragen die je bezig kunnen houden als je met gedragsproblemen in de klas te maken hebt.

In dit webinar gaan Albert de Vries en Neely Anne de Ronde in op de invloed die je als onderwijsprofessional hebt op gedrag van leerlingen. Vanuit een handelingsgerichte benadering en praktijkgericht onderzoek dat ze op dit moment doen, laten ze zien waar het op aankomt in de klas. Er is aandacht voor preventief werken, sensitief-responsief reageren, het bieden van emotionele ondersteuning en voor samenwerking met ouders. Er is ook ruimte om via de chat vragen te stellen. 

Sprekers

Dit webinar wordt verzorgd door dr. Neely Anne de Ronde-Davidse (tot 1 mei verbonden aan Driestar educatief als lector inclusieve klassen, per 1 mei directeur passend onderwijs SWV PPO Hoeksche Waard) en Albert de Vries (GZ-psycholoog en onderzoeker binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief).   

Datum

Op 15 juni van 16.00-17.00 uur online via Teams. 

Aanmelden 

Je kunt je hier aanmelden voor dit webinar. Op de maandag voorafgaand aan het webinar (13 juni) ontvang je een link om deel te kunnen nemen.   

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".