Terugblik identiteitsdag 2017 31 januari 2017

Op de identiteitsdag van 25 januari 2017 sloot Driestar educatief de periode van de lectoraten af. Dat betekent geen punt achter de kennisontwikkeling in Gouda, maar een nieuw begin. Daarom werd die dag ook de start gevierd van het onderzoekscentrum christelijk leraarschap.

Opening onderzoekscentrum

In de afgelopen jaren functioneerden er aan het kennisinstituut in Gouda verschillende lectoraten. Lectoren met hun kenniskring deden onderzoek naar passend leraarschap, christelijk leraarschap, Engels in het Voortgezet Onderwijs, nieuwe media, enz. Binnen die lectoraten zijn mooie dingen gebeurd, maar het was soms wel zoeken naar de samenhang tussen al die mooie ontwikkelingen. Daarom werd besloten tot de oprichting van het onderzoekscentrum.
Identiteitsdag-foto-oc.jpg


Afsluiting lectoraat Nieuwe media

En zo sprak Steef de Bruijn op die vijfentwintigste januari zijn laatste rede als lector Nieuwe media in onderwijs en vorming uit, waarmee dat lectoraat werd beëindigd. Onder de titel ‘Tinder voor tentbewoners’ deelde hij met de ongeveer 150 aanwezigen de laatste technische ontwikkelingen en stelde de vraag hoe we daarmee om moeten gaan. Wat dat laatste betreft, sloot hij aan bij het thema van de dag, waarin de leraar werd neergezet als pelgrim, burger, leerling en dienaar.


Presentatie Essenties van christelijk leraarschap

Foto-identiteitsdag-2.jpgIn de verschillende workshops konden de aanwezigen zich o.a. verdiepen in ict-beleid en mediawijsheid, maar ook in de vorming van jongeren of de vraag of identiteit gemeten kan worden. Een van de workshops besteedde ook aandacht aan het boek dat die dag gepresenteerd werd: Essenties van christelijk onderwijs, een kleine onderwijspedagogiek. De drie auteurs lieten iets zien van de achtergrond van dit werk. Het boek is niet alleen bedoeld voor de opleidingen in Gouda, maar zeker ook voor de scholen. Aan de hand van Essenties kan bijvoorbeeld een team op een studiedag afsteken naar de diepere vragen over het onderwijs. Zo hoopt Driestar educatief ook voor de toekomst de scholen te blijven dienen.  

 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".