Lees hier het eerste hoofdstuk van Dordt dichtbij. 14 november 2018

Wat een schat hebben reformatorische en christelijke scholen in hun grondslag verankerd! Bijbel en belijdenis… De rijkdom daarvan moet natuurlijk doorwerken in de dagelijkse lespraktijk. Vanuit dat verlangen is Dordt dichtbij geschreven.

Tussen alles wat er momenteel verschijnt over de Dordtse Leerregels neemt dit boek een unieke insteek door dit belijdenisgeschrift vanuit de onderwijspraktijk te lezen. De auteurs, dr. Bram Kunz en drs. Henk Vermeulen, stellen de vraag waar de Leerregels leraren kunnen inspireren en waar ze een confronterende spiegel voorhouden.
Dordt dichtbij hoopt daarbij vooral het onderling gesprek over goed christelijk onderwijs te bevorderen, aan de hand van de Dordtse Leerregels. Daarom biedt het boekje herkenbare casussen, maar ook liturgieën voor de opening van vergaderingen, en suggesties voor studiebijeenkomsten. De Dordtse Leerregels blijken zo verrassend actueel en veel te rijk om alleen in een grondslagartikel te verstoppen.  

Lees hier het eerste hoofdstuk

Om je vast een idee te geven, kun je via onderstaande link een inkijkexemplaar van het eerste hoofdstuk downloaden. Dordt dichtbij kun je bestellen via de webwinkel.
 
>> Download hier het inkijkexemplaar van het eerste hoofdstuk

Meer nieuws