Internationale samenwerking bij onderzoek christelijk leraarschap 18 september 2017

We zijn vaak geneigd om te denken dat ons vraagstuk uniek is en dat alleen wij tegen bepaalde zaken aanlopen. Maar soms blijkt dat anderen met precies dezelfde vragen rondlopen. Wij kwamen erachter dat ook in Engeland wordt gezocht naar het antwoord op de vraag hoe je kunt lesgeven vanuit een christelijk perspectief.

Hoe kan een leraar zijn of haar les zo inrichten dat het christen-zijn daarin duidelijk tot uiting komt? En wat brengt dat bij de leerlingen teweeg? In Engeland zijn er enkele onderzoeksinstituten die zich met deze vragen bezig houden. Eén ervan is het National Institute of Christian Education Resarch. Dit instituut is verbonden aan de Christ Church University in Canterbury. 

Conferentie over christelijk leraarschap

Afgelopen juli belegde dit intituut een conferentie over allerlei kwesties die met christelijk leraarschap te maken hebben. Een delegatie van ons onderzoekscentrum bezocht de conferentie en hield daar ook voordrachten. Het is hartverwarmend om collega’s te ontmoeten die bezig zijn met vraagstukken die ook jouw werk raken. Juist met collega’s over de grens is ontmoeting en uitwisseling heel verrijkend. Wij gingen zelfs een stap verder.

Gezamenlijk onderzoek

Tijdens de conferentie in juli hebben de Christ Church University en Driestar educatief uitgesproken dat zij gezamenlijk onderzoek willen doen naar vragen die christelijk leraarschap betreffen. Die intentie is ook vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Samen willen we proberen om het denken over christelijk leraarschap verder te brengen en mensen op de werkvloer te helpen bij het gestalte geven aan hun christelijke leraarschap. Hun kwesties zijn ook onze kwestie.
 
Kijk op de pagina van het Onderzoekcentrum voor meer informatie of om contact op te nemen met één van onze adviseurs.  

Meer nieuws