Derde ROV congres 'Samen Opvoeden?!' belicht vanuit kerk, gezin en school 14 februari 2017

Op 6 april organiseert de Reformatorische Oudervereniging (ROV) haar derde congres. Het thema tijdens deze dag is ‘Samen Opvoeden?!’ belicht vanuit kerk, gezin en school.

Het is voor kinderen en jongeren in de opvoedingsfase heel erg belangrijk dat er een samenhang en verbondenheid is tussen kerk, gezin en school. Juist omdat kerk, gezin en school elkaar meer dan ooit nodig hebben. Dit vraagt om een goede en open communicatie waar ook eerlijk naar elkaar geluisterd wordt.  Het is in de hectiek van deze tijd van belang dat mensen binnen de kerk, het gezin en op school wezenlijk met elkaar verbonden kunnen zijn. Waar mensen elkaar niet zien als een hulpmiddel om het eigen belang te versterken, maar het leven en de voorbereiding van onze kinderen en jongeren op de maatschappij zien in het perspectief van de komst van het Koninkrijk der hemelen.

Inhoud congres

Tijdens het congres 'Samen Opvoeden?!' zullen na de meditatie van ds. R.A.M. Visser, drie sprekers (elk in 15 minuten) het thema vanuit hun eigen (vak) gebied  belichten. Zij zijn bereid om tijdens de pauzes je persoonlijk te woord te staan en komen wellicht bij de afronding van de dag tijdens het gesprek met de zaal aan het woord. De workshops zijn divers, interactief en voor elke ouder (met jongeren en/of oudere kinderen) wat te kiezen!
Tweede Kamerlid voor de SGP Roelof Bisschop hoopt ’s middags een (korte) bijdrage te leveren. De verkiezingen zijn dan net achter de rug, dus we hopen dat hij iets kan zeggen wat het nieuwe kabinet eventueel voor ons onderwijs gaat betekenen.

Materiaal rond thema “Samen Opvoeden?!” te koop

Nieuw is dat deze keer op de informatiemarkt ook een boekhandel staat waar je allerlei boeken die met het thema (Samen Opvoeden) te maken hebben kunt kopen! Tevens ook materiaal wat heel bruikbaar is voor gezinsgebruik rond de Bijbel. Verder presenteren zich een heel aantal organisaties zich op de informatiemarkt zodat het de moeite waard is om hier even te kijken. Je kunt ook één van de workshoptijden hiervoor gebruiken.
 
Ten slotte hoef je niet met lege handen naar huis te gaan en krijg je van de ROV een presentje mee!
 
Meld je aan voor dit congres via de website van de ROV.
 

Meer nieuws