Vraag 1 april de lerarenbeurs aan 30 maart 2021

Vanaf 1 april om 00.00 uur kun je de lerarenbeurs weer aanvragen. In een kamerbrief is de lijn voor het aanvragen voor een lerarenbeurs voor 2021-2022 uiteengezet. Gewijzigd is dat aanvragen die vorig jaar zijn afgewezen i.v.m. bereiken van het subsidieplafond met voorrang worden behandeld. Daarnaast is de aanvraagtermijn verkort. Benieuwd hoe jij de lerarenbeurs kunt inzetten? 

De Kamerbrief over wijzigingsregeling Lerarenbeurs studiejaar 2021-2022 kun je hier downloaden.

De lerarenbeurs

Ken jij de Lerarenbeurs al? Als je een jaar of langer aan het werk bent kun je de master die je wilt volgen vanuit de Lerarenbeurs bekostigen. Vanaf 1 april 2021 kun je de beurs aanvragen. Maar: wees er snel bij want de toekenning van de beurzen is op volgorde van inschrijving. Een ideale win-win situatie: voor jou en je (aanstaande) werkplek.

Ontdek de masters!

Bij Driestar hogeschool kun je op vier thema's een master volgen. Lees verder voor meer informatie over deze masters. Wil jij weten of de master Passend meesterschap of Leren en innoveren bij je passen? Je ontdekt het op 20 april tijdens de online Q&A over deze masters. Ga in gesprek met de studieleiders en studenten en stel je vragen. Klik hier voor meer informatie en meld je aan! 

Master Passend meesterschap

Wil jij een optimale omgeving creëren waarin de veelzijdigheid van al je leerlingen tot hun recht komt? Bij deze master ontdek jij hoe je bij de kwaliteiten en mogelijkheden van al je leerlingen kunt aansluiten. Echt inclusief onderwijs dus! Klik hier voor meer informatie.

Marieke koos voor de Master Passend meesterschap: “Deze master laat je ervaren wat écht inclusief onderwijs is. En borgt dit zowel voor jou als docent en professional als voor de leerlingen.” Lees hier het hele verhaal van Marieke.

Master Leren en innoveren: Teacher Leader

Wil jij steeds blijven vernieuwen en ontdekken hoe jij je onderwijs beter kunt maken? Bij de master Leren en innoveren ga jij daarmee aan de slag. Draag bij aan de veranderingen in de school en onderzoek nieuwe lesmethoden. Jij inspireert je collega’s om steeds te blijven innoveren. Klik hier voor meer informatie.

Rudi koos voor de Master Leren en innoveren: “Steeds vaker stelde ik de vraag: waarom doen we dit. Door de antwoorden die ik kreeg dacht ik: misschien moet ik zelf maar eens gaan uitzoeken waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Het was voor mij de trigger om de master Leren en innoveren te gaan volgen.” Lees hier het hele verhaal van Rudi.

Master Learning and innovation: Christian Education

Ga aan de slag met je visie op christelijk onderwijs. Ontdek hoe wereldwijd naar onderwijs wordt gekeken, hoe dit is ontstaan en verrijk je kennis en vaardigheden samen met masterstudenten uit andere landen. Deze master is Engelstalig en start in september 2022. Klik hier voor meer informatie.

Master Educational Leadership

Ben jij de schoolleider van de toekomst? Ontwikkel jezelf tot een excellente schoolleider met visie voor de snel veranderende omgeving waarin we werken en leven. Draag jij bij aan een optimale leeromgeving voor de leerling en de leerkracht? Klik hier voor meer informatie. 

Contact

Wil je op korte termijn graag meer weten over de masters van Driestar hogeschool? Of ze bij je passen? Of hoe je de Lerarenbeurs kunt inzetten? Neem dan contact op met:

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".