Volg ook VVE-training: ‘Doe meer met Bas’ 3 juli 2018

In Middelburg en Nunspeet zijn momenteel groepen die de ‘Doe meer met Bas’-training volgen. Dit bevalt goed, volgens deelneemster Ellen Haegens. Ze vertelt: ‘Het cursusaanbod sluit aan bij de doelgroep en de aanvullende informatie en uitleg door Elsbeth ervaren we als positief.’

Het delen van ervaringen levert tips voor de praktijk op: ’Er is volop gelegenheid om ervaringen te delen met elkaar en dat wordt als positief gezien. De uitwisseling en tips die daaruit komen brengen we in de praktijk tijdens het werken met de peuters.’

In deze cursus van twaalf dagdelen à 3 uur wordt de opzet en inhoud van de Bas-materialen toegelicht. Ook  is er aandacht voor de vier ontwikkelingsgebieden (taal, rekenen, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling). De deelnemers leren hoe ze hun Bas-aanpak het beste aan kunnen laten sluiten bij de behoeften van de kinderen in hun groep. Daarnaast komen onderwerpen aan bod als ouderbetrokkenheid, kijken naar kinderen, de speelleeromgeving, (flexibel) werken met Bas-thema’s en spel. Deze training is inclusief zes uur begeleiding op de werklocatie, bijvoorbeeld aan de hand van filmopnames die daarna besproken worden.

Nieuwe data training Doe meer met Bas

De data voor de bijeenkomsten van Doe meer met Bas in Barneveld zijn op de maandagmiddagen vanaf 13.15-18.30. De bijeenkomsten vinden plaats op 10 september, 15 oktober, 19 november, 10 december in 2018 en 21 januari en 18 februari in 2019.

De ‘Doe meer met Bas’-training is met ingang van januari 2018 aangepast aan de nieuwe VVE-eisen. De training bestaat nu uit 12 modules van 2,5 - 3 uur, met daarnaast coaching van de deelnemer op de werkvloer. Na deelname aan de training en het afronden van de training door een presentatie van het geleerde, ontvangen de cursisten een geldig VVE-certificaat.
 
Ook interesse gekregen in deze erkende VVE-training? Het is mogelijk om bij voldoende deelnemers de training op locatie of in de regio te volgen. Kijk snel op de volgende pagina.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.